ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

SHMAIA-XA

Συνεχίζεται επί καθημερινής βάσεως η επίθεση του πιο κατεστημένου συγκροτήματος των ελληνικών ΜΜΕ (ΔΟΛ), κατά του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών. Αφορμή για τις καταιγιστικές επιθέσεις ήταν η αναφορά του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής –από το Extra 3- στον βρώμικο ρόλο που έπαιζε διαχρονικά το συγκρότημα. Το νέο δηλητήριο, στο κύριο άρθρο των «Νέων», έχει τίτλο «ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!». Είναι προφανώς ένας τίτλος-διαταγή, που δίνει το πανικόβλητο συγκρότημα που παραδοσιακά ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις, προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου», τουτέστιν προς όλα τα κόμματα του σάπιου μεταπολιτευτικού κατεστημένου, ν’ αφήσουν τις όποιες διαφορές τους και να ενωθούν ενώπιον του κοινού κινδύνου! Φαίνεται πως το συγκρότημα τους έχει όλους «στην τσέπη», κι έτσι μόνο εξηγείται το προστακτικό του ύφος. Ιδού το προκλητικό άρθρο και τα συμπεράσματα δικά σας:

«Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» για τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία φωτίζει μόνο μία πτυχή του φαινομένου: η νεοφασιστική ατζέντα βρίσκει έδαφος σε πολλά – και διαφορετικά – κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας.

Όλες οι δημοσκοπήσεις συμπίπτουν στο συμπέρασμα ότι η Χρυσή Αυγή είναι αυτή την περίοδο το τρίτο σε προτιμήσεις κόμμα, με απόσταση από το τέταρτο, που είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρακτικά, ο ένας στους δέκα έλληνες δηλώνει έτοιμος να ψηφίσει υπέρ της…

Βεβαίως, αυτές οι συμπεριφορές είναι γέννημα της κρίσης: περιθωριακό πριν από το Μνημόνιο το κόμμα αυτό, στέγασε την επιθυμία χιλιάδων πολιτών να τιμωρήσουν σύσσωμο το πολιτικό σύστημα για τα δεινά της ακραίας λιτότητας.

Προφανώς δεν είναι νεοφασίστες όλοι όσοι δηλώνουν ψηφοφόροι της: θα είναι όμως πολύ αργά για τη δημοκρατία, όταν όλοι αυτοί οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες συνειδητοποιήσουν την πραγματική φύση της Χρυσής Αυγής.

Οι απαντήσεις από την πλευρά τού πολιτικού συστήματος παραμένουν αμήχανες: είτε με τη θεωρία περί των δύο άκρων, που επιλέγει η κυβέρνηση, είτε με την κατά μέτωπον αντιπαράθεση στον δρόμο που επιλέγει η Αριστερά, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο – η ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής.

Τα κόμματα του συνταγματικού τόξου οφείλουν να διαμορφώσουν μία κοινή – και αυστηρή – γραμμή απέναντί της. Για αρχή, ας εφαρμόσουν κατά γράμμα τον κανονισμό της Βουλής που επιβάλλει την αποβολή βουλευτή από την Ολομέλεια για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Οφείλουν να κατανοήσουν ότι ο κίνδυνος που εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή εκφεύγει κατά πολύ της τρέχουσας πολιτικής αντιπαράθεσης – είναι η άρνηση της ίδιας της πολιτικής.

Κυρίως, όμως, το νεοφασιστικό φαινόμενο πρέπει να αντιμετωπιστεί ως πρόβλημα συνταγματικής και ποινικής νομιμότητας – άλλωστε, ένα μεγάλο κομμάτι της δράσης του παραπέμπει σε αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου!».