ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ… ΦΑΤΜΑΓΚΙΟΥΛ

FEMINISM

Οργισμένη ανακοίνωση – καταγγελία προς το ΕΡΣ κατά της νέας τουρκικής σειράς «Φατμκαγκιούλ» εξέδωσαν οι… σουφραζέτες του ΣΥΡΙΖΑ. Εκπλαγήκατε; Όχι, όχι, μην ανησυχείτε, η ανακοίνωση δε βγήκε επειδή το σήριαλ είναι τούρκικο –στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν φανατικοί οπαδοί του… οθωμανικού δικαίου- αλλά γιατί το σήριαλ θέτει το ερώτημα «αν θα ερωτευόταν μια γυναίκα τον βιαστή της». Πάρτε μια γεύση:

«Προς Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Κυρίες-κύριοι,

Απευθυνόμαστε σε εσάς για να εκφράσουμε την ανησυχία και αντίρρησή μας για την προβολή και διαφήμιση τηλεοπτικής σειράς η οποία προωθεί την κουλτούρα του βιασμού. Συγκεκριμένα, με τρόμο παρακολουθήσαμε το διαφημιστικό σποτ σειράς στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, όπου τίθεται το ερώτημα «αν θα ερωτευόταν μια γυναίκα-θύμα τον βιαστή της»!

Η βία κατά των γυναικών δεν μπορεί παρά να είναι απολύτως καταδικάσιμη. Ο βιασμός είναι κακούργημα. Τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών αυξάνονται ειδικά σε εποχές κρίσης (βλ. σχετικές δημοσιεύσεις από Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων), επομένως είναι απαράδεκτο να προβάλλεται με αυτόν τον τρόπο το απεχθές έγκλημα του βιασμού…».

Ωραία τα λένε για τη Φατμαγκιούλ οι «φεμινίστριες» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τον βιαστή των τεσσάρων γυναικών που υπερασπίζεται η φέρελπις και λαλίστατη βουλευτής του συνονθυλεύματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, και με νομικίστικα τερτίπια καθυστερεί τη δίκη και την τιμωρία του, κάνουν μόκο. Γιατί άραγε;