ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΡΟΣ ΙΤΑΛΟΥΣ: ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ… ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ!

SOIBLE

Ωμή εκβιαστική και αλαζονική παρέμβαση στις ιταλικές βουλευτικές εκλογές (διεξάγονται στις 24-25 Φεβρουαρίου), έκανε ο (αντιπαθητικότατος) Σόϊμπλε, υπέρ των «προθύμων», του κεντρώου Μ. Μόντι και του αριστερού Π. Λ. Μπερσάνι!

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό Λ’ Εσπρέσο, προέτρεψε τους Ιταλούς «να μην εμποδίσουν τον δρόμο που έχει στρώσει ο Μάριο Μόντι, διότι η οδός της σταθερότητας είναι η καλύτερη», και πρόσθετε πως «με την κυβέρνηση του Μόντι, η Ιταλία κατέστη ισχυρότερη». Ζήτησε, επίσης, να μην υπερψηφιστεί ο Μπερλουσκόνι: «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μπορεί να είναι δεινός στην προεκλογική στρατηγική. Όμως η συμβουλή μου προς τους Ιταλούς είναι να μην επαναλάβουν τα λάθη που ήδη έχουν κάνει και να μην συνεχίσουν να τον ψηφίζουν. Εάν εκλεγεί, θα καταστήσει αδύναμη την Ιταλία και ολόκληρη την Ευρώπη».

Τέλος, ο εκπρόσωπος των διεθνών τοκογλύφων είπε πως διάκειται ευνοϊκά προς τον ηγέτη της κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, και αναμένεται να προσκαλέσει τον Μόντι να συμμετέχει στην κυβέρνηση: «ο Μπερσάνι μου διεμήνυσε πως επιθυμεί να συνεχίσει στην οδό που χάραξε ο Μόντι και αυτό είναι σημαντικό για εμένα».

Άραγε, θα φανούν τόσο… πρόθυμοι οι Ιταλοί ψηφοφόροι, όπως οι… εντιμότατοι φίλοι του Σόϊμπλε;