ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ… LEADER OF SYRIZA ΜΕ ΤΟΥΣ… ΚΑΟΥΜΠΟΗΔΕΣ – ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ

eleftherotypia_503

Όποιος νόμιζε πως η επίσκεψη του… leader of SYRIZA στην Αμέρικα ήταν… εθιμοτυπική και οι υψηλού επιπέδου συναντήσεις του περίπου «υποχρεωτικές», «αγγαρεία» που λέμε, καλό θα ήταν να τα ξεχάσει αυτά. Το «νταραβέρι» έγινε, τα βρήκανε, τα συμφωνήσανε και τώρα πλέον οι «επαφές» είναι τακτικότατες. Έτσι, την Τετάρτη το απόγευμα, ο… leader ξανασυναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Έρικ Ρούμπιν, αυτή τη φορά επί ελληνικού εδάφους, καθότι ο… καουμπόης επισκέπτεται τη χώρα μας. Η είδηση της συνάντησης κρατήθηκε μυστική (!!!), ανακοινώσεις δεν υπήρξαν, φωτογραφίες δεν υπήρξαν και δηλώσεις δεν έγιναν. Ωστόσο, διέρρευσε. Όπως διέρρευσαν και κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν.

Ιδού το σχετικό ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας»:

Τσίπρας-Ρούμπιν για ΑΟΖ και εξοπλιστικά

«Αγνοώντας τις αντιδράσεις που καταγράφονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. από τη Σακοράφα…) και υπό συνθήκες σχετικής μυστικότητας -δεν ανακοινώθηκε ο τόπος της συνάντησης-, ο Αλέξης Τσίπρας είχε χθες το απόγευμα τη δεύτερη συνάντηση σε διάστημα λίγων ημερών με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, Ερικ Ρούμπιν.

Ήταν η δεύτερη συνάντηση σε διάστημα λίγων ημερών ανάμεσα στους δυο άνδρες, αφού είχαν συναντηθεί και όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και σε αυτή τη συνάντηση, που αποτελεί συνέχεια της πρώτης και η οποία είχε ήδη κανονιστεί στις ΗΠΑ, τέθηκαν εκ νέου προς εξέταση σημαντικά εθνικά ζητήματα, γεγονός που δείχνει σε αυτή η φάση το αμερικανικό ενδιαφέρον προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική που θα ακολουθήσει ως πιθανή κυβέρνηση. Παράλληλα, αναδεικνύει τη ζωηρή ανησυχία των Αμερικανών για την περιοχή, με τις ευρύτερες προεκτάσεις που διαγράφονται στο μέλλον… Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, συζητήθηκε και το θέμα της ΑΟΖ, με τον Αμερικανό βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών να επισημαίνει το ενδιαφέρον του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην έναρξη εργασιών για την εξόρυξη υδρογονανθράκων νοτίως της Κρήτης – ένα γεωγραφικό πεδίο όπου οι Αμερικανοί στρέφουν κυρίως την προσοχή τους. Παράλληλα, και στο πλαίσιο των συνολικών πιέσεων που καθώς φαίνεται άσκησε ο Ερικ Ρούμπιν στις επαφές του στην Αθήνα, επέστησε την προσοχή του Αλέξη Τσίπρα στους κινδύνους ενός θερμού επεισοδίου εάν η Ελλάδα προχωρήσει κάποια στιγμή στο μέλλον μονομερώς στην ανακήρυξη ΑΟΖ ή στην περίπτωση που καταθέσει συντεταγμένες και το σχετικό χάρτη με αυτές στον ΟΗΕ, επικαλούμενος την ανησυχία των ΗΠΑ για την έξαρση του εθνικισμού στην περιοχή και τις πρόσφατες εξαγγελίες της Τουρκίας για έρευνες στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει εντός της κυπριακής ΑΟΖ».

Συμπέρασμα: Οι αμερικανοσιωνιστές εκβιάζουν την Ελλάδα να μην προχωρήσει σε οριοθέτηση και ανακήρυξη της ΑΟΖ, χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης τους… φίλους μας τους Τούρκους, τους οποίους θέλουν να βάλουν αργότερα στο παιχνίδι της μοιρασιάς του Αιγαίου και των πλουτοπαραγωγικών πηγών του, υπό την υψηλή εποπτεία τους (και με τη μερίδα του λέοντος για λογαριασμό τους βεβαίως-βεβαίως…). Προφανώς, στο όλο κόλπο συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αντάλλαγμα την αμέριστη αμερικανική υποστήριξη στη μελλοντική του διακυβέρνηση!