ΤΣΙΠΡΑ ΕΓΚΩΜΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΥΠΟ

TSIPRANDREOU

«Η Ελλάδα σε κίνδυνο», βροντοφωνάζει το αμερικάνικο περιοδικό «The Nation», σχολιάζοντας την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Για να δούμε, τι γνώμη έχουν τα… αμερικανάκια:

«Κάτω από τον καπνό, το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει. Ανακουφισμένη από την άφιξη της νέας δόσης των δανείων από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ (το μεγαλύτερο μέρος της οποίας θα πάει στις τράπεζες και στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους) και ενθαρρυμένη από νέες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία να ξεπερνά τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ (που παραλίγο να κερδίσει τις εκλογές του καλοκαιριού), η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σπάσει την αντίδραση στη λιτότητα με κάθε τρόπο.

Ο κυβερνών συνασπισμός του οποίου ηγείται η Νέα Δημοκρατία σταμάτησε την απεργία των εργαζομένων στο μετρό της Αθήνας με εντολή επιστράτευσης, απειλώντας τους με συλλήψεις, ένα μέτρο που σπανίως έχει χρησιμοποιηθεί σε καιρό ειρήνης και επιβλήθηκε με τα ΜΑΤ. Ο πρωθυπουργός διακήρυξε πως αυτό θα είναι το μοντέλο σε μελλοντικές συγκρούσεις.

Επιδρομές εν ονόματι του “νόμου και της τάξεως” σε τρεις μακρόχρονες καταλήψεις αναρχικών πυροδότησαν εντυπωσιοθηρικούς ισχυρισμούς στα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία ανήκουν σε καλά διασυνδεδεμένους ολιγάρχες. Ύστερα από μια σειρά μικροεκρήξεων σε ένα εμπορικό κέντρο και σε κομματικά γραφεία, ένα βίντεο ομιλίας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μονταρίστηκε χοντροκομμένα και στη συνέχεια μεταδόθηκε για να υπονοήσει υποστήριξη στην τρομοκρατία.

Την ίδια ώρα βουλευτές και οπαδοί της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, σταθερά τρίτης στις δημοσκοπήσεις περίπου στο 10%, παραμένουν ατιμώρητοι για επιθέσεις εναντίον μεταναστών, ομοφυλοφίλων και αριστερών, οι οποίες συχνά γίνονται με τη συμπαιγνία της αστυνομίας.

Μέσα σε αυτό το φόντο ήταν που ο Αλέξης Τσίπρας, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. η πρωτότυπη έκφραση του περιοδικού είναι «the leader of SYRIZA»), ταξίδεψε στη Γερμανία, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και στις ΗΠΑ με στόχο να διαβεβαιώσει τον κόσμο πως δεν είναι κάποιος φλογερός ριζοσπάστης που έχει σκοπό την κατεδάφιση των πάντων, αλλά ένας λογικός άνθρωπος που επιθυμεί ένα δικαιότερο μέλλον για τη χώρα του και την Ευρώπη. Στην επίσκεψή του στα γραφεία του The Nation, ο Τσίπρας μας εξέθεσε τους τρεις βασικούς του στόχους. Το ταξίδι του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια έξυπνη κίνηση…».

Καταλάβαμε, καταλάβαμε! Ο κατεστημένος αμερικάνικος τύπος εξυμνεί τον… leader of SYRIZA και υιοθετεί όλα τα παραμύθια του. Τυχαίο; Δε νομίζω!