ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ)

xristofias

Μπορεί το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι θεωρητικά κατά του Μνημονίου στην Ελλάδα και να απειλούν πως θα το… σκίσουν, αλλά καθόλου δεν ισχύει αυτό στην περίπτωση της Κύπρου!

Στην Κύπρο, που ως γνωστόν διεξάγονται προεδρικές εκλογές σε λίγες ημέρες. Και τα δύο αριστερά κόμματα υποστηρίζουν μετά μανίας το κυβερνητικό ΑΚΕΛ του Χριστόφια-Καταστρόφια (και τον υποψήφιό του, Σωτήρη Μαλά), που δέσμευσε την Κύπρο στο Μνημόνιο των διεθνών τοκογλύφων. Και βέβαια, τώρα βρισκόμαστε στην αρχή και οι συνέπειες του Μνημονίου δεν έχουν ακόμα φανεί καθαρά στο πετσί των Ελλήνων της Κύπρου μας, αλλά λίαν συντόμως θα φανούν. Έτσι άλλωστε έγινε και σε μας εδώ. Ίδια είναι τα Μνημόνια, ίδιοι είναι οι διεθνείς τοκογλύφοι, ίδιες θα είναι οι συνέπειες για τον λαό και στα δύο κράτη του Ελληνισμού.

Πως εξηγείται άραγε από τους… αυθεντικούς εκφραστές του προλεταριακού διεθνισμού και της… κυβερνώσας αριστεράς, η υποστήριξη των μνημονιακών στην Κύπρο; Μήπως ότι είναι… τενεκέδες ξεγάνωτοι και ότι κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, σε Ελλάδα και Κύπρο;