Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΗΣΤΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ

SYRIZAAA

Θέλουν οι συριζομούρηδες να κρυφτούν, αλλά η… αλληλεγγύη δεν τους αφήνει. Έτσι, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψη των αβροδίαιτων αναρχοκομμουνιστών ληστοτρομοκρατών της Κοζάνης, τα «καλόπαιδα» του πολιτικού κουκουλιού της κόκκινης τρομοκρατίας βρήκαν πάτημα στον δήθεν βασανισμό των… άγριων τέκνων («τεκνών», μας διορθώνουν οι φυλακωμένοι…) της βορειοπροαστιακής πλουτοκρατίας, για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους ληστοτρομοκράτες της συνιστώσας «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ιδού ολόκληρη η ανακοίνωση αλληλεγγύης της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι βασανισμοί κρατουμένων αποτελούν ντροπή για την Ελληνική πολιτεία Στις φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη ληστεία της Κοζάνης που δημοσίευσε η ΕΛΑΣ, είναι εμφανή τα σημάδια της άγριας κακοποίησης. Τόσο εμφανή μάλιστα, που δεν μπόρεσε να τα κρύψει η προφανής (άτεχνη γαρ…) αλλοίωση των φωτογραφιών. Είναι πια εξαιρετικά δύσκολο ακόμα και για τον πλέον ευνοϊκά διακείμενο στην ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, να πιστέψει ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας. Το πρόσφατο δημοσίευμα του Guardian για τους βασανισμούς των συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας, καθώς και η ακόμα πιο πρόσφατη καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για περιστατικό κακοποίησης νεαρών από αστυνομικούς, δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με γενικευμένο φαινόμενο. Δυστυχώς, θα πρέπει να επαναλάβουμε τα αυτονόητα. Ούτε η ποινική βαρύτητα μιας εγκληματικής πράξης ούτε η όποια ανακριτική σκοπιμότητα μπορούν να δικαιολογήσουν βασανισμούς συλληφθέντων. Τα βασανιστήρια είναι ντροπή για μια δημοκρατική πολιτεία. Απαιτείται η άμεση επέμβαση των δικαστικών αρχών για τη διερεύνηση του περιστατικού».

Η συνέχεια της συμπαράστασης και αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ προς τους ληστοτρομοκράτες, θα δοθεί προφανώς στα δικαστήρια, όπως και σε τόσες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν…