ΣΥΡΙΖΑ: ΑΠΟ ΤΟ BROOKINGS ΚΑΙ ΤΟ LEVY ΣΤΟ Κ-ΒΟΞ

KBOX

Μπορεί να έκανε… «ρεαλιστική» και «πραγματιστική» στροφή ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από την επίσκεψη Τσίπρα στην Αμέρικα, αλλά η στροφή αυτή δεν έχει να κάνει με τις καταλήψεις των αναρχοκομμουνιστών (ή «πολιτιστικά κέντρα, στα οποία γίνονται και μαθήματα ζωγραφικής»). Εκεί, η θέση των αμερικανοκομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερή σα… βράχος! Στα πλαίσια, λοιπόν, της συμπαράστασης προς τις γιάφκες-ορμητήρια κακοποιών στοιχείων, οι «αλληλέγγυοι» του συνονθυλεύματος εμφανίστηκαν επίσημα στο πλευρό της κατάληψης του κτιρίου Βοξ, στα Εξάρχεια, αντάμα με όλο το… αφάν γκατέ του αναρχοκομμουνισμού. Αναφέρει σχετικά η επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ (και αναδημοσιεύει η γνωστή παρακρατική ιστοσελίδα που εκπέμπει ανεμπόδιστα από το Πολυτεχνείο):

«Συνέντευξη Τύπου για να εκφράσουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στο στοχοποιούμενο εδώ και καιρό Κατειλημμένο Κοινωνικό κέντρο του Βοξ και όλες τις καταλήψεις, έδωσαν χθες οργανώσεις και συλλογικότητες. Το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Βοξ στην Πλατεία Εξαρχείων, μια ζωντανή κατάληψη στην καρδιά της Αθήνας, έχει στοχοποιηθεί επανειλημμένα, ήδη από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, με ερωτήσεις ακροδεξιών βουλευτών και δημοσιεύματα. Οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν σε διαδήλωση αλληλεγγύης το Σάββατο 2/2/2012, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Εξαρχείων.

Για το θέμα διοργάνωσαν και συνέντευξη Τύπου χθες – στο χώρο της κατάληψης Τσαμαδού 15 – το Στέκι Μεταναστών, το Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου, το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων, το Νosotros, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Κατοίκων Εξαρχείων, το Αυτοδιαχεριζόμενο Κυλικείο της Νομικής Σχολής, η Βαβυλωνία, τα ΕΑΑΚ Αρχιτεκτονικής, Παιδαγωγικής και Νηπιαγωγών, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ Εξαρχείων και η Κατάληψη Τσαμαδού 15 . Παρούσα και η Ελένη Πορτάλιου, επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης».

Συμφωνούν άραγε οι αμερικανοσιωνιστές φίλοι του… leader of SYRIZA με τις… κακές παρέες που κάνει; Φυσικά και συμφωνούν, γιατί και οι «αναρχοαυτόνομοι» κ.τ.λ. δικοί τους είναι!