ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ: ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΑΥΤΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΒΟΛΕΜΑ ΗΜΕΤΕΡΩΝ

PASOK

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος, Γιάννης Σταυρόπουλος, εμφανίστηκε στην Υποεπιτροπή της Βουλής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία κι έκανε μια καταγγελία –βόμβα: ότι τα χρήματα που πήρε η προηγούμενη κυβέρνηση (του ΠΑΣΟΚ) από την ΕΕ για την εκπαίδευση των αυτιστικών παιδιών τα χρησιμοποίησε για βόλεμα ημετέρων! Ιδού:

«Για να καλύψει το κενό εκπαίδευσης για τον αυτισμό, η Πολιτεία πήρε μερικά ειδικά σχολεία που απευθύνονται στη νοητική στέρηση και όχι στον αυτισμό, τα βάφτισε “Ειδικά Σχολεία Αυτισμού” χωρίς να είναι, με αποτέλεσμα να γίνουν νέα άσυλα και να τους κάνουν ζημιά. Το ελληνικό κράτος, έπρεπε να κάνει μια εκπαίδευση 1.200 ωρών σε ψυχολόγους, καθηγητές και δασκάλους που έχουν σπουδάσει κάτι σχετικά με τον αυτισμό, και να πάρουν μια επιπρόσθετη εκπαίδευση. Αντ’ αυτού πήρε 35 εκατ. από την ΕΕ προορισμένα για παράλληλη στήριξη των αυτιστικών μαθητών, έκανε προεκλογικούς διορισμούς ανθρώπων ημιμαθών και επικίνδυνων, καθώς πολλοί απ’ αυτούς απεχθάνονται το αντικείμενο, αλλά μπροστά στο φάσμα της ανεργίας αναγκάστηκαν να μπουν εκεί και υποτίθεται να εκπαιδευτούν. Τα 35 εκατ. ευρώ δόθηκαν για να γίνουν έξι ώρες εκπαίδευσης, όπου αναμασήθηκαν αυτά που λέγονται ως αρχικές γνώσεις σε έναν άσχετο άνθρωπο. Είναι άπειρες οι καταγγελίες για την καταπίεση που υπέστησαν τα παιδιά αυτά από τους δασκάλους τους, οι οποίοι δεν φταίνε σε τίποτα, καθώς δεν επέλεξαν ποτέ να πάνε στην ειδική αγωγή».

Πως αντέδρασε η παριστάμενη στην Υποεπιτροπή εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου; Δήλωσε «οργισμένη και αγανακτισμένη» και αποχώρησε από την αίθουσα. Αμ πως!