4η ΔΙΕΘΝΗΣ: ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ

SYRIZA

Μπορεί ο Τσίπρας να πήγε στη μητρόπολη του καπιταλισμού και να έδωσε γη και ύδωρ, αλλά οι μαρξιστικές-λενινιστικές-σταλινικές-τροτσκιστικές και μαοϊκές συνιστώσες, τα Αριστερά Ρεύματα, τα Δίκτυα και οι αναρχοαυτόνομες καταλήψεις – «πολιτιστικά κέντρα» («όπου γίνονται και μαθήματα ζωγραφικής») σιώπησαν ύποπτα και αποδέχτηκαν το… καουμπόικο καπέλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν ακούστηκε ούτε μια φωνή διαμαρτυρίας, ούτε καν κριτικής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στα… πέριξ.

Η μόνη αριστερή κριτική που έγινε στον… leader of SYRIZA, προήλθε από την… Αμερική και από την Επιτροπή της 4ης Διεθνούς (τροτσκιστές).

Ας την παρακολουθήσουμε: «Με την Ελλάδα στην εμβάθυνση της κρίσης, Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα για να έχει κεκλεισμένων των θυρών συναντήσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και με αξιωματούχους του ΔΝΤ και να κάνουν μια σειρά από δημόσιες εμφανίσεις.

Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποιούσε την αστυνομία για να σπάσει την απεργία των εργαζομένων στο μετρό, ο κ. Τσίπρας… χρησιμοποιούσε το ταξίδι του στις ΗΠΑ για να πείσει τους αμερικανούς αξιωματούχους και το ΔΝΤ ότι δεν πρέπει να φοβούνται αν ανέβει στην εξουσία. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας θέλησε να πείσει ότι στις ΗΠΑ μπορούν να βασίζονται σε εκείνον ότι θα διατηρήσει την καπιταλιστική σταθερότητα. «Εύχομαι να σας έπεισα ότι δεν είμαι τόσο επικίνδυνος όσο κάποιοι νομίζουν» δήλωσε με γλυκανάλατο ύφος στο Brookings Institution σε μία ομιλία που στόχευε καθαρά στο αμερικανικό κατεστημένο. Ο Domenico Lombardi του ινστιτούτου Brookings δήλωσε ότι το ταξίδι του κ. Τσίπρα δείχνει τη μεταστροφή του ιδίου σε έναν σοσιαλδημοκράτη και τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα με πιο ισορροπημένες πολιτικές θέσεις.

Στην παρουσίασή του στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Πέμπτης, Τσίπρας παρουσίασε μόνο μια ελαφρώς πιο «αριστερά» πρόσωπο, προσπαθώντας να εξασφαλίσει την υποστήριξη του κοινού του, τονίζοντας την ανάπτυξη των φασιστικών δυνάμεων στην Ελλάδα που οργανώθηκαν στην ακροδεξιά Χρυσή Αυγή.

Κάλεσε το κοινό του να συμμετάσχουν με ΣΥΡΙΖΑ στην αναζήτηση «για να στήσουν ένα τείχος προστασίας της δημοκρατίας κατά του φασισμού και του νεοναζισμού.» Η αλήθεια είναι ότι η διπλή γλώσσα του ψευδο-αριστερού ΣΥΡΙΖΑ που αποκηρύσσει τη λιτότητα στα λόγια την ώρα που στηρίζει την καπιταλιστική σταθερότητα και την ΕΕ στην πράξη, έχει επίσης ενισχύσει τη Χρυσή Αυγή και την εμφανίζει ως τη μόνη δύναμη που στέκεται απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τους τραπεζίτες και το πολιτικό κατεστημένο μέρους του οποίου είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Κάτι παραπάνω θα ξέρουν οι Αμερικανοί κομμουνιστές για να το λένε!