ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ, Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤ’ ΕΠΙΛΟΓΗΝ «ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ» ΤΟΥΣ

7023970502

Στην Ελλάδα, οι πάσης φύσεως αριστεροί εμφανίζονται ως διαπρύσιοι κήρυκες των δικαιωμάτων των «ευπαθών» και «αποκλεισμένων» κοινωνικών ομάδων, μεταξύ των οποίων και των φυλακισμένων. Μάλιστα, όποτε συμβεί το παραμικρό στις φυλακές της χώρας, είναι οι πρώτοι που φωνάζουν και ωρύονται.

Τι γίνεται, όμως, όταν εξεγέρσεις φυλακισμένων γίνονται σε χώρες «σοσιαλιστικές», όπως ας πούμε η Βενεζουέλα του συντρόφου Τσάβες και πνίγονται στο αίμα; Τότε οι «εξεγερμένοι» βαφτίζονται «συμμορίες κρατουμένων», άρα η αιματηρή καταστολή τους δικαιολογείται απόλυτα. Ιδού, λοιπόν, πως παρουσιάζει την καταστολή στις φυλακές της Βενεζουέλας ένα δημοσίευμα της επίσημης ιστοσελίδας του ΚΚΕ. Κρύβει μέσα του την απέραντη υποκρισία και την κατ’ επιλογήν «ευαισθησία» των ελληνοφώνων μαρξιστών. Θαυμάστε τους:

«Δεκάδες νεκροί και τραυματίες ήταν το αποτέλεσμα των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν την Παρασκευή στις φυλακές της Ουριμπάνα, στην πόλη Μπαρκισιμέτο της βορειανατολικής Βενεζουέλας. Στις συγκρούσεις ενεπλάκησαν αντίπαλες συμμορίες κρατουμένων, αλλά και δυνάμεις ασφαλείας που κλήθηκαν για να επιβάλουν την τάξη στις φυλακές.

Σύμφωνα με τον Ρούι Μεντίνα, διευθυντή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αντόνιο Μαρία Πινέδα, τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 90 τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι από σφαίρες, κατά τη διάρκεια των αιματηρών γεγονότων.

Σε τηλεοπτικές δηλώσεις της, η υπουργός Ποινικών Υποθέσεων της Βενεζουέλας, ΊριςΒαρέλα, ανέφερε ότι οι ταραχές ξέσπασαν όταν στρατιώτες της Εθνοφρουράς δέχτηκαν επίθεση, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των φυλακών για εύρεση και κατάσχεση όπλων. Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην αποστολή στρατιωτών για επιθεώρηση, μετά από αναφορές που έλαβε για βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων συμμοριών κρατουμένων τις τελευταίες δύο μέρες. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει δώσει από τη μεριά της επίσημο απολογισμό θυμάτων, καθώς όπως ανέφερε η Ίρις Βαρέλα για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να αποκατασταθεί πλήρως ο έλεγχος των αρχών στις φυλακές.

Αναφερόμενος στα γεγονότα, ο αντιπρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο τα χαρακτήρισε τραγικά και έδωσε εντολή για επίσημη έρευνα για τα αίτιά τους, ενώ συμπλήρωσε ότι η επιχείρηση της κυβέρνηση στις φυλακές της Ουριμπάνα αποτελεί μέρος ενός ειδικού σχεδίου για την επανάκτηση του ελέγχου στις φυλακές της χώρας: «Αυτό το σχέδιο ετοιμάστηκε με υπομονή, έτσι ώστε στις φυλακές της χώρας να μη βασιλεύουν η βία, οι μαφίες, τα ναρκωτικά και ο θάνατος, όπως συμβαίνει εδώ και τόσο καιρό. Είναι ένα πρόβλημα που ακόμα δεν το έχουμε λύσει, αλλά έχουμε σχέδιο για να το λύσουμε».