Η ΜΕΡΚΕΛ, Η ΚΟΜΣΟΜΟΛ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ

MERKEL5

Τα νιάτα της στην Κομσομόλ (την κομμουνιστική νεολαία της Ανατολικής Γερμανίας) θυμήθηκε η φράου Μέρκελ (την οποία κάποιοι εγχώριοι επιτήδειοι ή αφελείς την συγκρίνουν με τον… Χίτλερ).

Έτσι, επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης 80 χρόνων από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία (την προσεχή Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου), η αντιπαθέστατη καγκελάριος ξεσπάθωσε κατά του «ρατσισμού» και του «αντισημιτισμού» στην προσωπική της ιστοσελίδα: «Φυσικά, έχουμε μια διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα του εθνικοσοσιαλισμού, για τα θύματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, και πάνω από όλα, επίσης, για το Ολοκαύτωμα. Πρέπει να το πούμε σαφώς, από γενιά σε γενιά, και θα το πω και πάλι: με θάρρος, με το θάρρος του πολίτη, ο κάθε ένας ξεχωριστά δεν πρέπει να επιτρέψει τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό να έχουν καμία τύχη. Είμαστε αντιμέτωποι με την ιστορία μας, δεν κρύβουμε τίποτα, δεν καταπιέζουμε τίποτα».

(ΥΓ): Για την επιστροφή του κατοχικού δανείου στην Ελλάδα, δεν είπε λέξη η φράου. «Διαρκής ευθύνη» για όλους, πλην της Ελλάδος βεβαίως-βεβαίως…