ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ… BUSINESS CLASS

ACLASS

Υπερπολυτελή ταξιδάκια στην business Class (της άρχουσας τάξης) κάνει ο πρώην… κομμαντάντε και νυν… leader of SYRIZA (όπως τον αποκαλούν οι Αμερικανοί φίλοι του). Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο καθεστωτικός «Βηματοδότης», ο… leader of SYRIZA κάνει και… ταξικές διακρίσεις, στέλνοντας κάποιους βουλευτές του να συνταξιδέψουν μαζί με το… πόπολο:

«Ήταν να μην πάρει φόρα με τα τόσο πολλά ταξίδια που κάνει τελευταίως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλ. Τσίπρας. Πρώτη θέση παρακαλώ, με πληροφόρησαν ότι ζήτησε με όλες τις ανέσεις που παρέχει, στις πτήσεις, όχι μόνον στις υπερατλαντικές, αλλά και στις ευρωπαϊκές.

Οι επιβάτες της Aegean για τη Φρανκφούρτη έμειναν έκπληκτοι όταν στο αεροσκάφος επιβιβάσθηκαν βουλευτές όλων των κομμάτων, αλλά και ο κ. Τσίπρας με τους συνεργάτες του, που πήγαινε μέσω Φρανκφούρτης στη Νέα Υόρκη. Όλη, μα όλη η αποστολή των βουλευτών για το Συμβούλιο της Ευρώπης βολεύτηκε στην οικονομική θέση, όπως οι ίδιοι οι βουλευτές με πληροφόρησαν. Μαζί τους (στην οικονομική) και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Κούρκουλας. Στην πρώτη θέση κάθισε ο κ. Τσίπρας, μαζί με τους συνεργάτες του, καθώς και με την κυρία Ρένα Δούρου (την οποία επιτέλους παίρνει μαζί του σε αποστολή), αλλά έβαλε στην οικονομική θέση τους κκ. Δραγασάκη (αντιπρόεδρο της Βουλής που πήγαινε στο Στρασβούργο), Παπαδημούλη (κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο) και Ντατσόπουλο».

Πολλοί μπορεί να σπεύσουν να κατηγορήσουν τον… χλιδάτο Alexi για… ελιτισμό, αλλά αυτά είναι… κουραφέξαλα. Ναι σύντροφοι, μη μουρμουράτε, σας διαβεβαιώνω πως ο Alexis είναι απόλυτα πιστός στις αρχές του λενινισμού-τροτσκισμού!

Γράφει σχετικά με τα ταξίδια του Λένιν ο Γ. Δημητρακόπουλος, στο βιβλίο του «Λένιν, ο εγγονός του Ισραήλ»: «Λίγο καιρό αργότερα, ο Λένιν επιβιβάστηκε στο τραίνο της γραμμής –ναι, της γραμμής, καλά διαβάσατε- και πήρε τον δρόμο για τον τόπο της εξορίας. Οι «τυραννικές» τσαρικές αρχές, έδιναν το δικαίωμα στους κρατουμένους να ταξιδεύουν προς την εξορία με τα συνήθη συγκοινωνιακά μέσα, αν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν το εισιτήριο. Ο Λένιν, που είχε αυτή την δυνατότητα, εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία να ταξιδεύσει με όλες του τις ανέσεις. Αλλά, ούτε αυτές οι συνθήκες μεταφοράς ικανοποίησαν τα ακριβά γούστα του μελλοντικού σοβιετικού Αυτοκράτορα. Όπως σχετικώς αναφέρει ο Α. Σολζενίτσιν στο συγκλονιστικό έργο του «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ»: «Ο Λένιν ταξίδεψε με συνηθισμένο βαγόνι μαζί με τους ελεύθερους και διαμαρτυρήθηκε στο προσωπικό του τραίνου, γιατί ένιωθε ανυπόφορα στενάχωρα». Γιατί ένιωθε στενάχωρα; Διότι είχε μάθει να ταξιδεύει μόνο σε βαγόνια της πρώτης θέσης!

Γράφει σχετικά με τα ταξίδια του Τρότσκι ο κομμουνιστής Δ. Βάγιας, στο βιβλίο του «Από το θρίαμβο στην προδοσία»: «Επίσης, ο Τρότσκι διακατεχόταν από αισθήματα υπεροψίας και αριστοκρατικής διαβίωσης, εφόσον και στις πιο δύσκολες στιγμές του εμφυλίου ταξίδευε στα μέτωπα, ως υπουργός στρατιωτικών, με πολυτελέστατο τραίνο με τρεις μαγείρους (γαλλικής, αρμένικης και ρωσικής μαγειρικής), με βαγόνι-τυπογραφείο…».

Ας μην παραπονούνται, λοιπόν, τα συντρόφια. Η χλιδή είναι ίδιον όλων των κομμουνιστών… leader!