ΤΗΣ… ΚΑΛΠΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ – ΦΟΒΑΤΑΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

VOULH

Της κακομοίρας γίνεται με τις κάλπες που θα στηθούν στην κρίσιμη ψηφοφορία της Πέμπτης, σχετικά με τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λανγκάρντ. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει τελική απόφαση, ωστόσο στη Διάσκεψη των Προέδρων της βουλής ελήφθη κατά πλειοψηφία απόφαση για τρεις κάλπες, μία ανά πρόταση. Οριστική απόφαση θα ληφθεί από την Ολομέλεια, λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία.

Πρόκειται σίγουρα για μια μεθόδευση-κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της συγκυβέρνησης για να ξεπεράσει το μεγάλο πρόβλημα της μυστικότητας της ψηφοφορίας και να ελέγξει τυχόν διαρροές, ώστε στο τέλος να μην παραπεμφθεί κανένας από τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο. Τους περισσότερους λόγους να φοβάται έχει η ΝΔ, καθώς υπάρχουν πολλοί βουλευτές της που προτίθενται να ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής Βενιζέλου και Γιωργάκη Παπανδρέου.

Φημολογείται, πως αν τελικά δεν περάσουν οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις, οι ηγεσίες των τριών μνημονιακών κομμάτων θα καταφύγουν στην έσχατη λύση: θα αποχωρήσουν από τη βουλή λίγο πριν την ψηφοφορία, για να φιμώσουν τους βουλευτές τους!