ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗ ΣΤΟΝ… ΣΟΪΜΠΛΕ!

SOIBLE-TSIP

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η περιβόητη συνάντηση Τσίπρα-Σόϊμπλε (κατόπιν αιτήματος του πρώτου…). Μάλιστα, έγινε γνωστό πως η συνάντηση κράτησε παραπάνω απ’ όσο είχε προγραμματισθεί, άρα πήγε «καλά».

Απ’ ότι διέρρευσε από τη γερμανική πλευρά, ο Σόϊμπλε είπε στον Τσίπρα πως: «Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη μόνον εάν το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που αποτελεί όρο για τον δανεισμό της από την τρόικα εφαρμοστεί επιτυχώς. Όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό πρέπει να τιμήσουν τις αμοιβαίες υποχρεώσεις τους». Επίσης, «πηγή» του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε προς το πρακτορείο Reuters: «Ο κ. Σόιμπλε κάλεσε τον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει το δρόμο που έχει υιοθετηθεί».

Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, διέρρευσε σε τόνους πανηγυρικούς, πως ο Τσίπρας έθεσε στον Σόϊμπλε το θέμα του… κατοχικού δανείου, ζήτησε να παραδώσει η γερμανική κυβέρνηση στην Αθήνα τον Χριστοφοράκο της Siemens, και άφησαν να εννοηθεί πως μπορεί ο Αλέξης να έριξε και κανένα… χαστουκάκι στον Σόϊμπλε, πως σίγουρα τον έφτυσε στα μούτρα λέγοντάς του: «φτου σου παλιοτοκογλύφε», πως τον απείλησε ότι «όταν θα βγω θα σας αλλάξω τα φώτα» κι έφυγε οργισμένος, χτυπώντας δυνατά την πόρτα πίσω του.

Πάντως, ο ίδιος ο (πρώην) κομμαντάντε Τσίπρας, στις επίσημες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ήταν πιο συγκρατημένος από τα παπαγαλάκια του, απόφυγε τα παραμύθια (ότι έθεσε θέμα κατοχικού δανείου, Χριστοφοράκου κ.τ.λ.) και αποκάλυψε ότι έθεσε στον εκπρόσωπο των διεθνών τοκογλύφων θέμα κοινής αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής. Ιδού και οι σχετικές του δηλώσεις:

«Είχα την ευκαιρία να έχω μια χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Του ανέλυσα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση. Του είπα ότι τα σχέδια της λιτότητας έχουν αποτύχει και στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Τα μνημόνια της λιτότητας τα απέρριψε η ίδια η ζωή. Και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις. Να αντιμετωπίσουμε την εξαθλίωση την ανεργία, την άνοδο του φασισμού. Αυτός ο εφιάλτης δεν μπορεί να ξαναγυρίσει ούτε να επεκταθεί στην Ευρώπη».

Τα συμπεράσματα δικά σας!

(ΥΓ): Φυσικά, δεν υπήρξε βίντεο ούτε φωτογραφίες από τη συνάντηση, σίγουρα κατόπιν επιθυμίας του Τσίπρα. Προφανώς, ο (πρώην) κομμαντάντε δε θέλει να υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα από την υποταγή του στους διεθνείς τοκογλύφους…