Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: «ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ»;

NGMIX

«Μέγα ζητούμενο» χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, την εθνική κυριαρχία εκτιμώντας ότι με το νομοσχέδιο που συζητήθηκε στη Βουλή, «οι δανειστές της χώρας προσπαθούν να δέσουν τα συμφέροντα τους», μέσω μιας διαδικασίας που κινείται εκτός λογικής.

«Γιατί οι δανειστές απαιτούν αυτή την ψηφοφορία; Θέλουν να υπογράψουμε ξανά και ξανά αν και η Βουλή έχει ψηφίσει τρία Μνημόνια», είπε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής και αναφερόμενος στην αναγκαστική εκτέλεση και το ενδεχόμενο κατάσχεσης εθνικών περιουσιακών στοιχείων παρατήρησε: «Κάποιοι μπορεί να θεωρούν ότι δεν είναι προδότες και ότι ψηφίζουν άδολα. Ωραία να το πιστέψουμε. Αλλά ψηφίζοντας το νομοσχέδιο την εκχώρηση την υπογράφουν», είπε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Σχολιάζοντας την επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή της ΝΔ, Δάνη Τζαμτζή, που είπε ότι η ίδρυση νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής σημαίνει ότι έχει χορηγούς, ο κ. Μιχαλολιάκος απάντησε ότι «η Χρυσή Αυγή πήρε την εκλογική επιχορήγηση για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Μαϊου και του Ιουνίου και ελέγχθηκε για 5 ώρες από ορκωτούς λογιστές. Η Χρυσή Αυγή νοικιάζει γραφεία με 300 ευρώ και έχει ανθρώπους που κάνουν θυσίες και πληρώνουν από την τσέπη τους».

Σχολιάζοντας δε τις επικρίσεις ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό κόμμα, ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε ότι «το ατομικό δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού φαίνεται πως δεν ισχύει για κάποιους ούτε και η δήλωση της Χρυσής Αυγής ότι είναι εθνικιστικό κόμμα». Αναρωτήθηκε δε «τι κόμμα είναι η ΝΔ; Είναι κόμμα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού; Του Κοινωνικού φιλελευθερισμού; Κόμμα πάρε το αυγό και κούρευτο».

Στην κριτική ότι η αντιπολίτευση δεν λέει που θα βρεθούν τα λεφτά για να πληρωθούν συντάξεις, ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής δήλωσε ότι αντιστρέφει το ερώτημα και κάλεσε την κυβέρνηση να εξηγήσει «που πήγαν τα λεφτά για τις συντάξεις; που πήγαν τα λεφτά των εργαζομένων; που πήγαν τα λεφτά των ταμείων»;

Όμως ο κ. Μιχαλολιάκος σχολίασε και δήλωση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση η οποία νωρίτερα είχε πει ότι δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού από τη Χρυσή Αυγή. «Μα δεν έχουμε τέτοια προσδοκία που να αγγίζει τα όρια της μεταφυσικής», είπε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Επίσης αναφέρθηκε στην πώληση του ΟΠΑΠ και αναρωτήθηκε «γιατί αντί για τον ΟΠΑΠ που είναι κερδοφόρος, η κυβέρνηση δεν πουλάει τις συχνότητες που τις έχουν καταλάβει και χρωστούν εκατομμύρια».

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής είπε επίσης ότι το κόμμα του καταδικάζει την τρομοκρατία και κάθε μορφή βίας, χωρίς «αλλά» και χωρίς «όμως» επισημαίνοντας ότι οργιάζουν οι προβοκάτσιες και ότι δεν αποκλείεται αύριο να χρεώσουν και τίποτε στη Χρυσή Αυγή.