ΤΟ BBC ΒΛΕΠΕΙ… ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΕ ΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ-ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ

SAVILE

Νέα επίθεση δυσφήμισης κατά της Ελλάδος, πραγματοποίησε το βρετανικό BBC. Το δίκτυο χρησιμοποιεί την περίπτωση κάποιου Κορεάτη τουρίστα, ονόματι Χιουν Γιανγκ Γιουνγκ, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα κάνοντας το… γύρο του κόσμου και –όπως υποστηρίζει- ξυλοκοπήθηκε αναίτια από αστυνομικούς, σε έλεγχο εξακρίβωσης στοιχείων. Βέβαια, το… έγκριτο BBC, δεν αναρωτιέται γιατί εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι Κορεάτες, Κινέζοι, Γιαπωνέζοι κ.τ.λ. τουρίστες δεν κακοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία…

Μια δεύτερη περίπτωση τουρίστα που ισχυρίζεται επίσης ότι χτυπήθηκε από αστυνομικούς γιατί «είναι ρατσιστές» -όπως δηλώνει ο ίδιος- είναι κάποιου μαύρου Αμερικανού και το BBC βρίσκει στο σημείο αυτό την ευκαιρία να θυμίσει «την οδηγία που εξέδωσε στις 15 Νοεμβρίου το Στέητ Ντιπάρτμεντ, με την οποία προειδοποιούσε ότι «υπάρχουν καταγεγραμμένες αναφορές κρατήσεως αμερικανών πολιτών αφρικανικής καταγωγής από την αστυνομία στο πλαίσιο επιχειρήσεων-σκούπας για τους παράνομους μετανάστες στην Αθήνα». Η συγκεκριμένη ανακοίνωση, υπογράμμιζε ότι υπάρχει ευρύτερο πρόβλημα στις πόλεις της Ελλάδας «παρενόχλησης και βίαιων επιθέσεων κατά ατόμων, τα οποία, εξαιτίας του χρώματός τους, θεωρούνται ως ξένοι μετανάστες».

Εν συνεχεία, το βρετανικό δίκτυο αναφέρεται σε έκθεση του «Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας» (μια ακόμη ΜΚΟ…), η οποία καλούσε την ελληνική κυβέρνηση να «βάλει τέλος στις βίαιες ρατσιστικές πρακτικές από έλληνες αστυνομικούς», αναφέροντας 15 περιστατικά που έλαβαν χώρα μέσα στο 2012. Κι εδώ ακριβώς γίνεται και η… απαραίτητη αναφορά «στο στενό εναγκαλισμό ελληνικής αστυνομίας και Χρυσής Αυγής», επειδή σ’ όλα τα ωραία παραμύθια υπάρχει απαραιτήτως και… δράκος.

Ωστόσο, τα… σαΐνια του BBC, που ανακάλυψαν τα στραβά και τ’ ανάποδα που γίνονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την έδρα τους, δεν πήραν χαμπάρι τα αίσχη που γίνονταν επί πολλά χρόνια (από το 1965!) δίπλα τους! Ή μάλλον ήξεραν, αλλά τα έκαναν… γαργάρα.

Αναφερόμαστε στην περίπτωση του διάσημου παρουσιαστή του BBC, Τζίμι Σάβιλ, που σύμφωνα με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική αστυνομία καταγγέλθηκε για 450 (!!!) απόπειρες βιασμού (από τις οποίες ευοδώθηκαν οι 34), πολλές από τις οποίες τις είχε διαπράξει σε ψυχιατρική κλινική ή σε νοσηλευτικά ιδρύματα και φυλακές όπου προσέφερε… εθελοντικά υπηρεσίες, αλλά και μέσα στις εγκαταστάσεις του BBC. Από τα θύματά του, το 73% ήταν κάτω από 18 ετών και το 92% ήταν κορίτσια και γυναίκες.