ΟΥΓΓΑΡΙΑ: ΑΝΩ-ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ «ΕΥΠΑΘΩΝ»

62628423562

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ουγγαρία μετά από σχόλια του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Magyar Hirlap» και στελέχους του δεξιού κυβερνητικού κόμματος της χώρας, Ζολ Μπάγιερ, για την «ευπαθή» ομάδα και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητάς της:

«Στα τσιγγάνικα ζώα δεν αξίζει να ζουν ως ανθρώπινα όντα γιατί κάνουν την ανάγκη τους όπου θέλουν, ενώ ένα μεγάλο μέρος των Ρομά είναι δολοφόνοι, τους οποίους πρέπει να εξολοθρεύσουμε».

Ήδη, η Δημοκρατική Συμμαχία (DK) του πρώην πρωθυπουργού Φέρεντς Γκιουρτσάνι ζήτησε από τον γενικό εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη εναντίον του Μπάγιερ για υποκίνηση φυλετικού μίσους και ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει διαδήλωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, έξω από τα γραφεία της εφημερίδας στην οποία εργάζεται ο Μπάγιερ, ενώ το κόμμα LMP, υποστήριξε ότι «οι δηλώσεις του Μπάγιερ είναι μια ξεκάθαρη υποκίνηση στο μίσος» και κάλεσε σε «κοινή δράση των δημοκρατών της Αριστεράς και της Δεξιάς».

Οι φιλελεύθεροι και οι μαρξιστές έχουν βάλει από καιρό στο μάτι τον Μπάγιερ και για έναν άλλο λόγο: στο παρελθόν είχε κάνει δηλώσεις κατά των σιωνιστών. Και τώρα, όλοι μαζί επιδιώκουν την πολιτική του εξολόθρευση!