ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ

PAPOULIAS

Πολιτικούς και άλλους παράγοντες του σάπιου μεταπολιτευτικού κατεστημένου, δέχθηκε επ’ ευκαιρία του νέου έτους ο πρόεδρος της δημοκρατίας, στο Μέγαρο (με τη φράση «σαν έτοιμοι από καιρό, σαν θαρραλέοι»…), και επ’ ευκαιρία έριξε κι έναν δεκάρικο (λόγο), υπό μορφή δηλώσεων προς τους δημοσιογράφους, για τη… φοροδιαφυγή:

«Η φοροδιαφυγή είναι ένα πρόβλημα που επανειλημμένα με έχει απασχολήσει, γι’ αυτό κι αν δεν αντεπεξέλθουμε θα μας δείχνουν με το δάχτυλο αυτοί που υποφέρουν και θα λένε τι κάνουμε με τους μεγαλόσχημους».

Να υπενθυμίσουμε πως είναι η δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες που ο Κ. Παπούλιας αναφέρεται στη φοροδιαφυγή. Είχε κάνει το ίδιο και στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του:

«Η καταπολέμηση της μαζικής φοροδιαφυγής που αποτελεί μείζονα εθνική προτεραιότητα απαιτεί αμείλικτη, ευέλικτη και δίκαιη φορολογική νομοθεσία, που θα στηρίζεται σε διαφανείς και αποτελεσματικούς μηχανισμούς εφαρμογής».

Τι ωραία λόγια! Αν κάποιος δε γνώριζε την πολιτική διαδρομή του Κ. Παπούλια, που ήταν βασικότατο στέλεχος (και κορυφαίος υπουργός!) του κόμματος εκείνου που έχει κυβερνήσει την Ελλάδα τα περισσότερα χρόνια από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, έχοντας το ανάλογο μερίδιο ευθύνης για όλα τα δεινά της χώρας μας, μεταξύ των οποίων και η φοροδιαφυγή, θα νόμιζε σίγουρα πως είναι προϊόν πολιτικής παρθενογένεσης. Έλα, όμως, που δεν είναι…