Η… ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΙΚΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ALEXIS

TSIPRAS-PAPOULIAS

Όλοι οι παράγοντες του σάπιου μεταπολιτευτικού κατεστημένου παρήλασαν χθες από το προεδρικό Μέγαρο, αλλά ένας μόνο… ξεχώρισε. Ο Alexis του SYRIZA, ο οποίος ήταν κατά γενικήν ομολογία φρέσκος, ανανεωμένος και ελαφρώς… μαυρισμένος. Και βέβαια, όλα αυτά εξαιτίας των… εξωτικών διακοπών του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ σε Αργεντινή και Βραζιλία (όπου οι κακές γλώσσες επιμένουν πως εθεάθη στη διάσημη παραλία της Κόπα Καμπάνα – τώρα στο νότιο ημισφαίριο έχουν καλοκαίρι.

Η… φρεσκάδα του Alexis και η… λατινοαμερικάνικη αύρα που απέπνεε, δεν διέφυγε της προσοχής του Κ. Παπούλια, στον οποίο –σύμφωνα με παραπολιτικό δημοσίευμα του parapolitika.gr- ο… φέρελπις εκμυστηρεύτηκε το εξής: «ο Αλέξης είπε πως έμεινε και τρεις μέρες στο Μπουένος Άιρες με την οικογένεια του χωρίς επίσημες υποχρεώσεις, όπου απλά χαλάρωσε».

Ποιες τρεις μέρες; Η αλήθεια είναι, ότι ο Alexis είχε κανονίσει να πάει ταξιδάκι αναψυχής με την οικογένεια, όπως άλλωστε συνηθίζει τέτοια εποχή (π.χ. πέρσι τέτοιο καιρό είχε πάει στο Εδιμβούργο). Όμως, άρχισε η γκρίνια των συντρόφων στον ΣΥΡΙΖΑ, έγινε και η «διαρροή» στα ΜΜΕ για το πολυήμερο ταξιδάκι (που δε συνάδει με τα αυξημένα καθήκοντα ενός αρχηγού κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως) και προκειμένου να δημιουργηθεί η αίσθηση στον κοσμάκη που τα φέρνει δύσκολα πέρα ότι ο Alexis το γλεντάει «σ’ άλλα μέρη, που κάνει καλοκαίρι», κλείστηκαν στα γρήγορα κάποιες (δήθεν) επίσημες «επαφές» κι έτσι το ταξίδι αναψυχής έγινε «επίσημη επίσκεψη», για τα μάτια του κόσμου. Μόνο που στις επίσημες επισκέψεις δεν πάνε οι πολιτικοί συν γυναιξί και τέκνοις, ούτε δαπάναις του ελληνικού λαού!