ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

STASI

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που γκρεμοτσακίστηκε ο «υπαρκτός» και το Τείχος του Αίσχους, αλλά ακόμη δεν έχουμε μάθει για όλα τα αίσχη τους.

Τώρα, λοιπόν, μαθαίνουμε από έγγραφα που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, πως δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες δοκίμαζαν φάρμακα σε ασθενείς στην Ανατολική Γερμανία κατά τη δεκαετία του 1980, πολύ συχνά εν αγνοία τους, αλλά σε πλήρη γνώση και συμφωνία με το κομμουνιστικό καθεστώς της χώρας.

Να τι αναφέρει η εφημερίδα «Tagespiegel»:

«Διαθέτουμε έγγραφα που βεβαιώνουν την ύπαρξη συμβολαίων ανάμεσα σε δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες και κρατικούς θεσμούς της Λαϊκή Δημοκρατίας της Γερμανίας για δοκιμές φαρμάκων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων συνεργάτης των εθνικών αρχείων της Γερμανίας, επιβεβαιώνοντας εν μέρει το δημοσίευμα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, που έλαβε λεπτομερή γνώση των εγγράφων, περισσότερες από πενήντα δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες είχαν υπογράψει συμβόλαια με το υπουργείο Υγείας της Ανατολικής Γερμανίας για 165 δοκιμές φαρμάκων από το 1983 μέχρι το 1989. Οι δοκιμές απέφεραν περί τα 860.000 γερμανικά μάρκα στους κομμουνιστές «ηγέτες».

Στο δημοσίευμα αναφέρονται διάφορες εταιρείες όπως η Bayer, η Schering, η Hoechst (που έχει συγχωνευθεί με τη Sanofi), η Boehringer Ingelheim, η Goedecke (σήμερα Pfizer).

Αυτός, λοιπόν, είναι ο κομμουνισμός και η «δίκαιη κοινωνία» που έφερε στον κόσμο! Κι ας μη μας δουλεύουν άλλο τα εν Ελλάδι ορφανά του Τείχους και της Στάζι!