Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…) ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ!

PAPOULIAS

Υποτίθεται ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας συμβολίζει την ενότητα του Έθνους, την ομοψυχία κ.τ.λ. Κι ότι από τη στιγμή που αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, πετάει την κομματική του ταυτότητα. Παραμύθια για μικρά παιδιά! Μπροστά στον πανικό που έχει πέσει στο σάπιο μεταπολιτευτικό κατεστημένο της δυστυχίας μας, για την δυναμική της Χρυσής Αυγής –του μόνου πολιτικού κινήματος που απειλεί την παντοκρατορία τους- ακόμα και ο πρόεδρος της δημοκρατίας πετάει στην άκρη τα όποια προσχήματα και με γλώσσα κομματάρχη, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του επιτίθεται –εμμέσως πλην σαφώς- κατά της Χρυσής Αυγής, κατά του επισήμως καταγεγραμμένου 7% του ελληνικού λαού, που τώρα έχει εκτοξευθεί τουλάχιστον στο 15%! Ιδού τι προκαλεί ο πανικός:

«…Προσωπικά, αρνούμαι να δεχθώ ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης ταιριάζουν σ’ ένα λαό σαν τον ελληνικό, που έδωσε χιλιάδες νεκρούς στους αγώνες της Ευρώπης για την απελευθέρωσή της από το ναζισμό. Σε αγώνες για ελευθερία και πανανθρώπινα ιδανικά. Το πρόβλημα είναι κατ’ εξοχήν πολιτικό. Χρέος της Πολιτείας είναι να δίνει το δημοκρατικό παρόν δυναμικά, χωρίς να αφήνει κενά που τα εμπορεύονται νεόκοποι κήρυκες μιας νέας τάξης πραγμάτων…»

Λέει κι άλλα στο μήνυμά του ο πρόεδρος. Για την κρίση, τη φτώχεια, την ανεργία και τα υπόλοιπα στοιχεία της δυστυχίας μας, τα οποία βεβαίως αντιμετωπίζει με τα συνήθη ευχολόγια. Δε μας λέει, όμως, ποιοι ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση. Δηλαδή, όλοι όσοι κυβέρνησαν τη χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα! Μεταξύ των οποίων και ο ίδιος…