ΕΚΤΟΣ ΠΑΣΟΚ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ;

PAPAKONSTADINOU

Τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και συγγενικά του πρόσωπα έκρυβε η παλιά λίστα Λαγκάρντ και τα οποία «ανακαλύφθηκαν» στη νέα λίστα που παραδόθηκε προ ημερών από την Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη νέα λίστα περιλαμβάνονται τέσσερα νέα πρόσωπα, τα οποία είναι συγγενείς του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για τις δύο ξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου, Μαρίνα και Ελένη, οι οποίες είναι κόρες του αποβιώσαντος πρώην υπουργού Εξωτερικών επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, καθώς και οι σύζυγοι αυτών.

«Είναι προφανές ότι κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα», έλεγε ανώτατη δικαστική πηγή.

Το όνομα του κ. Παπακωνσταντίνου προέκυψε από τη διασταύρωση των στοιχείων του φορολογικού προφίλ των τεσσάρων νέων προσώπων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Στα πρόσωπα αυτά φέρεται να ανήκουν δύο λογαριασμοί, εκ των οποίων ο ένας – που είναι μέχρι και σήμερα ανοιχτός – έχει καταθέσεις ύψους 1.222.000 δολαρίων.

Ο άλλος λογαριασμός είναι κλειστός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γάλλοι επιβεβαίωσαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ότι αυτή τη λίστα είχαν παραδώσει και τότε στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Δηλαδή είναι σαφέστατο ότι υπήρξαν εσκεμμένες αλλοιώσεις στη λίστα.

Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Να σημειωθεί ότι η Χρυσή Αυγή έχει καταθέσει από τις 4/10 μήνυση κατά του Βενιζέλου και του Παπακωνσταντίνου και κατά παντός άλλου συνυπαιτίου για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ και ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ για την απόκρυψη των στοιχείων της «λίστας Λαγκάρντ». Εάν υπήρχε σοβαρό κράτος στην Ελλάδα οι παραπάνω κύριοι θα βρίσκονταν ήδη στο γραφείο του Ανακριτή. Στις 1 Νοεμβρίου η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών , αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει κινηθεί φύλλο!