ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ Η ΤΥΦΛΑ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ»

4298562256

Την ιδεολογική ήττα των μαρξιστών από το γεγονός ότι δεν μπορούν να πείσουν ούτε τους δικούς τους οπαδούς-ψηφοφόρους για την μη ύπαρξη του Θεού, παραδέχεται με άρθρο του μαρξιστής-λενινιστής του ΣΥΡΙΖΑ, του «πιο άθεου μεταξύ των κομμάτων», όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στατιστική που επικαλείται -είχε γίνει πριν από λίγα χρόνια-, για τους πιστούς στην Ελλάδα, τους περισσότερους μέσα στην Ευρώπη του υλισμού. Ιδού η παραδοχή της ήττας της μαρξιστικής τύφλας από το χριστουγεννιάτικο φως:

«Χριστούγεννα σήμερα. Η επέτειος της ενανθρώπισης του ίδιου του Θεού, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις της «επικρατούσας», κατά το Σύνταγμα, στη χώρα μας θρησκείας. Όπως και να το κάνουμε μια σημαντική μέρα, ειδικά αν αναλογιστούμε πως, όπως έδειξε μια έρευνα, πριν από μια πενταετία περίπου, το 91% των συμπατριωτών μας πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού. Το πράγμα, μάλιστα, γίνεται περισσότερο ενδιαφέρον για έναν αριστερό, όπως εγώ, αν σκεφτούμε πως η ίδια έρευνα έδειξε πως μόλις το 7% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ δεν πιστεύει. Ακόμη και το πιο «άθεο» μεταξύ των κομμάτων, ο Συνασπισμός, διέθετε μόλις 25% «απίστων» μεταξύ των οπαδών του.

Δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε πως τα συγκεκριμένα ευρήματα αντανακλούν την ιδεολογική ήττα της Αριστεράς. Με αυτό δεν θέλω να πω πως δεν μπορεί να είναι κάποιος αριστερός και πιστός ταυτόχρονα. Αλλά πως συνιστά παραδοξότητα, όπως και να το δούμε, το να συνυπάρχουν οι δύο ιδιότητες στη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Αριστεράς. Πολύ περισσότερο όταν είναι προφανές πως η συνθήκη αυτή δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας ενεργητικής επερώτησης των ζητημάτων της ύπαρξης, αλλά υπαναχώρηση από τη πάγια στάση των αριστερών. Νομίζω, δηλαδή, πως η πίστη στο Θεό υποσημειώνει μια …έλλειψη πίστης στη δυνατότητά μας να αλλάξουμε ριζικά αυτή «την κοιλάδα των δακρύων», που είναι ο κόσμος μας».