ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ-ΦΙΑΣΚΟ Ο «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»

LATHRO

Στοιχεία για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς», έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ:

«Από την έναρξη της επιχείρησης μέχρι σήμερα προσήχθησαν 65.017 αλλοδαποί και συνελήφθησαν 4.133, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα».

Τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση άρχισε την 1η Αυγούστου του 2012, δηλαδή διαρκεί 5 μήνες, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1ο) Μέσα σε 5 μήνες συνελήφθησαν μόνο 4.133 λαθρομετανάστες, ενώ κατά γενική ομολογία ο αριθμός τους ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο, περίπου (συν 500.000, περίπου, οι «νομιμοποιημένοι»).

2ο) Το ΠΡΟ-ΠΟ ανακοινώνει ότι «συνελήφθησαν 4.133». Δε μας λέει όμως πόσοι απ’ αυτούς απελάθηκαν. Τυχαίο; Δε νομίζω!

3ο) Το’ χαμε γράψει από την έναρξη της περιβόητης επιχείρησης και με την ευκαιρία το επαναλαμβάνουμε: μόνο οι Αλβανοί λαθρομετανάστες απελαύνονται (για να επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες…). Οι υπόλοιποι, και κυρίως οι Πακιστανοί, Αφγανοί, Μπαγκλαντεσιανοί, Αφρικανοί κ.λπ., έχουν –καλά δασκαλεμένοι από «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυους»- υποβάλλει κατά τη σύλληψή τους αμέσως μετά την παράνομη είσοδό τους στη χώρα, αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου, κι έτσι βάσει νόμου δεν απελαύνονται πριν λάβουν οριστική απάντηση στο αίτημά τους (η οποία αργεί για κάποια χρόνια…). Για όσους δε, δεν έχουν υποβάλλει τέτοιο αίτημα, δεν υπάρχουν στοιχεία –ούτε ατομικά τους ούτε για τη χώρα προέλευσής τους- διότι μπαίνοντας στην Ελλάδα καταστρέφουν τα διαβατήριά τους. Σε ποια χώρα, λοιπόν, θα απελαθούν; Έτσι, οι μόνες «απελάσεις» που γίνονται είναι στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος «εθελοντικού επαναπατρισμού», όπου όποιος θέλει να φύγει συνοδεύεται από αστυνομικούς στην πρεσβεία της χώρας του, εκδίδει διαβατήριο και μετά φεύγει αεροπορικώς και με 300 ευρώ στην τσέπη για τα… πρώτα του έξοδα. Πόσοι είναι αυτοί που έφυγαν εθελοντικά; Όσοι κι αν είναι (μεταξύ των 4.133 συλληφθέντων στην επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς») είναι σταγόνα στον ωκεανό των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας!

Έτσι, η επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς» δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια απόπειρα εντυπωσιασμού και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Μια επιχείρηση-φιάσκο, που δεν πείθει πλέον κανέναν! Ας την αφήσει, λοιπόν, η συγκυβέρνηση του Αντωνάκη κι ας ασχοληθεί με άλλα… σπορ!