ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ;

KALANTA

Απανωτά κρούσματα ληστείας σε βάρος μικρών παιδιών που έλεγαν τα κάλαντα, σημειώθηκαν χθες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη! Πιο συγκεκριμένα:

Είχαμε πέντε καταγεγραμμένα περιστατικά στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη. Στο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη, που συνέβη το πρωί στην Καλαμαριά, οι άγνωστοι πήραν με την απειλή μαχαιριού τα χρήματα -περίπου 25 ευρώ- τριών ανηλίκων.

Στην Αθήνα, τρία άτομα στην οδό Ζερβού στην Καλλιθέα αφαίρεσαν στις 10:30 από δύο ανήλικους τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει από τα κάλαντα. Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Σλήμαν στα Πατήσια, με θύματα δυο 15χρονους, από τους οποίους πήραν 150 ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα. Στην οδό Ανδρομάχης στο Παλαιό Φάληρο, δυο ληστές έκλεψαν τα χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο από έναν 10χρονο και έναν 12χρονο με απειλή μαχαιριού. Στην ίδια περιοχή και στην οδό Ίριδος, σημειώθηκε και δεύτερο περιστατικό με θύματα δύο ανήλικους. Τέλος, στην οδό Καλπακίου στο Νέο Ψυχικό, δύο άτομα αφαίρεσαν από ανηλίκους τα χρήματα από τα κάλαντα.

Πρωτοφανή περιστατικά πριν από λίγα χρόνια, συνηθισμένα όμως τα τελευταία χρόνια. Ποιοι να είναι άραγε οι ληστές των παιδιών; Εσάς που πάει το μυαλό σας;