Ο ΨΥΧΑΡΗΣ… ΠΡΟΞΕΝΗΤΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

PSYXARHS

Συμβουλές προς τον… ΣΥΡΙΖΑ να βρει συνοδοιπόρους, για να μην την πατήσει όπως η ΕΔΑ, απευθύνει ο Ψυχάρης του καθεστωτικού «Βήματος», από το κύριο άρθρο του στην κυριακάτικη έκδοση, με τίτλο «Η σκέτη αριστερά». Ιδού ο επίλογος:

«Όταν η ΕΔΑ με την πάροδο των ετών προ της δικτατορίας θέλησε να ενταχθεί στο κεντροαριστερό κίνημα που ανεπτύχθη υπό τον Γ. Παπανδρέου, ήταν πλέον αργά. Αν η πολιτική ιστορία παρέχει γνώσεις προς αξιοποίηση, αυτό δεν θα αργήσει να φανεί. Όσοι ονειρεύονται θριάμβους ας θυμούνται πώς έφτασαν απ’ το 3% και κάτι στο 27%.

Κυβερνήσεις της Δεξιάς και του Κέντρου είχαμε – κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά κόμματα επίσης -, κυβερνήσεις της Δεξιάς σε συνεργασία με την Αριστερά είδαμε το 1989, κόμματα πάσης ιδεολογίας βλέπουμε να δημιουργούνται κάθε τόσο.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς (σκέτης) δεν φαίνεται πιθανή. Τα πρώτα νούμερα δεν θ’ αργήσουν».

Και βέβαια, ο (πρώην κομμουνιστής) Ψυχάρης δε γράφει τίποτα στην τύχη. Οι παρεμβάσεις του είναι πάντοτε στοχευμένες και γίνονται επί σκοπού. Στην περίπτωση αυτή φαίνεται πως έχει αναλάβει το ρόλο του… προξενητή μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, που κάποιοι επιμένουν πως θα είναι η επόμενη… αντιμνημονιακή-μνημονιακή συγκυβέρνηση του τόπου, λίγο πριν έρθει οριστικά η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού!