ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ

FLORINA

Δελτίο τύπου απευθυνόμενο στην συγκυβέρνηση –δηλαδή και στον… εαυτό τους- εξέδωσαν τα συγκυβερνώντα ορφανά του Τσαουσέσκου (Νο 2, μετά τους… πρωτοπόρους του ΣΥΡΙΖΑ), για την υποχρέωση της Πολιτείας να καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης στα σχολεία (επηρεασμένοι προφανώς από τις δηλώσεις δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας, ότι θα κλείσουν τα σχολεία λόγω έλλειψης θέρμανσης). Να το δελτίο τύπου:

«Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση όλων των σχολείων και των ιδρυμάτων της χώρας. Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει με έκτακτη οικονομική ενίσχυση τους δήμους που έχουν πρόβλημα να καλύψουν αυτές τις ανάγκες».

Αριστερές… ευαισθησίες, λοιπόν, για τη θέρμανση των μαθητών. Κι όμως, έχει τη δυνατότητα η ΔΗΜΑΡ να δείξει έμπρακτα την… ευαισθησία της για το θέμα, εφόσον είναι σίγουρο πως τέτοια θέματα δεν είναι στις… προτεραιότητες της μνημονιακής συγκυβέρνησης (για να το πούμε… κομψά): να δώσει ένα μέρος από την πλουσιοπάροχη κρατική επιχορήγηση που εισπράττει ανελλιπώς για την θέρμανση κάποιων σχολείων π.χ. της Δυτικής Μακεδονίας, που αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα. Εμπρός, λοιπόν, ορφανά του Τσαουσέσκου. Κάντε επιτέλους πράξη τις «αριστερές ευαισθησίες» σας. Δώστε κι εσείς κάτι στο δοκιμαζόμενο λαό. Μόνο η Χρυσή Αυγή θα δίνει;