ΙΣΡΑΗΛ – ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ISRAEL-TURKEY

Μετά από τα γνωστά γεγονότα του 2010, με την σιωνιστική επίθεση κατά του στολίσκου που κατευθυνόταν στην Γάζα και ειδικότερα την δολοφονία 9 Τούρκων στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά, και τις εκατέρωθεν σκληρές κουβέντες που ειπώθηκαν, κάποιοι… εξυπνάκηδες βρήκαν την ευκαιρία να μας πλασάρουν την ελληνο-σιωνιστική συνεργασία ως αντίβαρο στην τουρκική απειλή. Υποτίθεται, λοιπόν, πως από τότε το σιωνιστικό κράτος και η Τουρκία «σκοτώνονται», «είναι στα μαχαίρια» κ.τ.λ., κι εμείς πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι για να καλύψουμε το… κενό.

Εμείς, όμως, άλλα βλέπουμε! Τελευταίο γεγονός που μαρτυρά ότι στην πραγματικότητα οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας ουδέποτε διαταράχθηκαν και παραμένουν στενότατες, ήταν το ότι η Άγκυρα και άλλα 27 μέλη του ΝΑΤΟ ενέκριναν κατά τη διάρκεια της συνόδου των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στις 4 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες την πρόταση του γγ του Οργανισμού Άντερς Φογκ Ράσμουσεν «για την απεμπλοκή των συνεργασιών με τρίτες χώρες». Η Τουρκία με τον τρόπο αυτόν ενέκρινε τη συμπερίληψη του Ισραήλ «σε πολλές δραστηριότητες του προγράμματος δραστηριοτήτων» του ΝΑΤΟ για το 2013, «σε σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις και συνέδρια».

Ωστόσο, η τουρκο-ισραηλινή συνεργασία θα συνεχιστεί και επί καθαρά στρατιωτικού επιπέδου. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στα ισραηλινά ΜΜΕ, οι οποίες αναπαράγονται από τα τουρκικά ΜΜΕ, η Τουρκία θα επιτρέψει στην ισραηλινή Αεροπορία να συμμετάσχει σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθούν στο έδαφος της το τρέχον έτος, παρότι είχε ανακοινώσει πως αν το Ισραήλ δε ζητήσει συγνώμη για το Μαβί Μαρμαρά δεν πρόκειται να επιτρέψει κάτι τέτοιο. Προφανώς, αυτό ήταν για τους… κουτούς. Αλλά και τους βαλτούς…