ΟΧΙ ΤΖΑΜΠΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ – ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΤΩΝ «ΕΥΠΑΘΩΝ»

ROMA

Σας είναι ίσως γνωστό το επεισόδιο που έλαβε χώρα προ ολίγων ημερών σε καταυλισμό «ευπαθών» στη Νέα Κίο του Ναυπλίου, όταν η Αστυνομία και η ΔΕΗ τους έκοψαν το ρεύμα που έκλεβαν από τη ΔΕΗ (ρευματοκλοπή). Ενώ, λοιπόν, η επιχείρηση αποκατάστασης της νομιμότητας βρισκόταν σε εξέλιξη, εμφανίστηκε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Κοδέλας, και δημιούργησε επεισόδιο προσπαθώντας να παρεμποδίσει την Αστυνομία και τη ΔΕΗ από το έργο τους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το συνεχίζει με ανακοίνωσή του, με τίτλο «Κανένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα», όπου αναφέρει –μεταξύ των άλλων- και τα εξής:

«Σε Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε την Τετάρτη 19/12, μεταξύ άλλων, αναφέραμε: “Σε αυτές τις συνθήκες, οφείλουμε να κάνουμε όλοι μας ότι μπορούμε ώστε να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας χωρίς ρεύμα, χωρίς στέγη, χωρίς φαγητό, χωρίς θέρμανση.”

Λίγες ώρες αργότερα η ΔΕΗ, με τη συνδρομή της αστυνομίας, προχώρησε σε διακοπή ρεύματος σε καταυλισμούς και οικίες ΡΟΜΑ, με το αιτιολογικό ότι οι συγκεκριμένες συνδέσεις είναι παράνομες. Είναι προφανές ότι η παραπάνω ενέργεια, όπως και οι διακοπές της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες άλλα νοικοκυριά, ειδικά όταν έχει ως συνέπεια να μείνουν στη διάρκεια του χειμώνα χωρίς ρεύμα οικογένειες και παιδιά, δε μπορεί να βρει σύμφωνο κανένα λογικό άνθρωπο. Το ζήτημα των παράνομων συνδέσεων δε μπορεί να αντιμετωπίζεται με διακοπή της παροχής ρεύματος. Η άποψή μας είναι σαφής. Κανένας συμπολίτης μας δε μπορεί να μείνει χωρίς ρεύμα…».

Πολύ σωστή η άποψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εξόχως ανθρωπιστική. Αλλά, είναι σωστό και δίκαιο να πληρώνουμε εμείς οι υπόλοιποι από το υστέρημά μας για να έχουν ρεύμα οι «ευπαθείς»; Κάποιος πρέπει να πληρώνει τη ζημιά. Έχουμε μια ιδέα και θα την πούμε: 8.000 ευρώ το μήνα παίρνει ο σύντροφος βουλευτής, σίγουρα του περισσεύουν λεφτά και μάλιστα πολλά, ας αναλάβει αυτός την πληρωμή του ρεύματος των «ευπαθών» της περιοχής του. Και κάθε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, την πληρωμή του ρεύματος των «ευπαθών» της περιοχής του. Έτσι, για να δείξουν και εμπράκτως τον… ανθρωπισμό τους, κι όχι εκ του ασφαλούς και στις πλάτες των κορόιδων! Ιδού η Ρόδος σύντροφε Κοδέλα!