ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;

SOMPA

Στην επικαιρότητα –λόγω παγωνιάς- βρίσκεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, την ώρα που ο κοσμάκης παγώνει και δήμαρχοι στην Δυτική Μακεδονία προειδοποιούν ότι θα κλείσουν τα σχολεία, λόγω έλλειψης πετρελαίου! Στο (μη… φλέγων) θέμα αναφέρεται ο Αντίοχος, στη Χρυσή Αυγή που κυκλοφορεί και δίνει τη δική του εξήγηση για την ακατανόητη εμμονή της μνημονιακής συγκυβέρνησης στο θέμα της τιμής του πετρελαίου, παρά τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και «μαύρη τρύπα» στα κρατικά ταμεία από τη μείωση της ζήτησης. Ας τον παρακολουθήσουμε:

Σφίξανε, λοιπόν, για τα καλά τα κρύα, αλλά… πετρέλαιο γιόκ! Κι έχει ξεπαγιάσει ολόκληρη η χώρα! Αιτία, η απόφαση της μνημονιακής συγκυβέρνησης για 40% αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης! Ποια είναι τα αποτελέσματα; Κατ’ αρχάς, από την Κεντρική Ελλάδα και πάνω, στις περιφέρειες με τις χαμηλότερες κατά μέσο όρο θερμοκρασίες, εκεί όπου υπάρχει η ανάγκη για πολύμηνη θέρμανση σχολείων, νοσοκομείων κ.α. ευαίσθητων χώρων, δεν υπάρχουν λεφτά! Και υπάρχει κίνδυνος ακόμα και να δούμε σχολεία να κλείνουν ή ασθενείς να πεθαίνουν από το κρύο μέσα στα νοσοκομεία! Από κει κι έπειτα, σ’ ολόκληρη την Ελλάδα γίνεται της κακομοίρας. Η ζήτηση του πετρελαίου έχει πέσει σε ποσοστά άνω του 50%!

Ο κοσμάκης το’ χει ρίξει στις λεγόμενες «εναλλακτικές πηγές θερμότητας», αλλά κι εκεί τα βρίσκει μπαστούνια. Γιατί, ότι κι αν κάνεις χρειάζεται ένα κάρο λεφτά για να εγκατασταθεί το νέο σύστημα θέρμανσης (ενεργειακά τζάκια κ.τ.λ.). Η θέρμανση που λειτουργεί μέσω του ηλεκτρισμού (αερόθερμα, κλιματιστικά κ.τ.λ.) είναι εξίσου ασύμφορη με την αγορά πετρελαίου και διάβασα πως η ΔΕΗ ζητά, από το νέο έτος, αυξήσεις μέχρι 45%! Οι περισσότεροι, λοιπόν, καταφεύγουν στις ξυλόσομπες. Αλλά που να βρεθούν λεφτά για ξύλα; Έτσι, κόβουν απ’ όπου βρουν. Ραγδαία είναι η αύξηση της παράνομης υλοτόμησης στα δάση! Μέχρι και τα πάρκα των μεγάλων πόλεων αποψιλώνονται! Στην επαρχία, συμμορίες «ευπαθών» κόβουν ολόκληρα ελαιόδεντρα (το καλύτερο καυσόξυλο) ανύποπτων ελαιοπαραγωγών και τα πουλάνε στην αγορά! Άμα συνεχιστεί έτσι το πράμα τα επόμενα χρόνια, περισσότερες θα είναι οι ζημιές στη φύση από την υλοτόμηση παρά από τις φωτιές!

Θα κάνω στιγμιαία τον συνήγορο του διαβόλου. Ας δεχτούμε πως καλά έκανε η συγκυβέρνηση και αύξησε την τιμή του πετρελαίου, για να φουλάρουν τα άδεια κρατικά ταμεία. Όμως, το κάθε τι κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Κι εδώ τα αποτελέσματα είναι αναμφισβήτητα: ο κοσμάκης τουρτουρίζει, η ζημιά στο περιβάλλον είναι τεράστια και τέλος αντί για όφελος υπάρχει μεγάλη ζημιά στα κρατικά έσοδα. Τι εμποδίζει τους… φωστήρες της συγκυβέρνησης να πάρουν πίσω τις παράλογες αυξήσεις της τιμής του πετρελαίου και αυτομάτως να λυθούν τα προβλήματα; Είναι μόνο θέμα εγωισμού (δε θέλουν να παραδεχτούν τη μ…. που έκαναν), ή μήπως είναι κάτι βαθύτερο, που έχει σχέση με την καθυπόταξη –μέσω της δυστυχίας- του ελληνικού λαού, που είναι «ανυπότακτος και δυσκολοκυβέρνητος», όπως έλεγε και ο «μάγος» της Νέας Τάξης-Παγκοσμιοποίησης, σιωνιστής Κίσσινγκερ;