ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

amalia1

Όπως είναι γνωστό, χθες η Αστυνομία έκανε επιχείρηση στο άντρο των αναρχοκομμουνιστικών συμμοριών, που ήταν η περιβόητη «Βίλλα Αμαλία», σε μια προσπάθεια να δείξει σε μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων της που «τσινάει», ότι χτυπάει το ένα άκρο (την Χρυσή Αυγή), αλλά χτυπάει και το άλλο. Βέβαια, δε μπορεί να γίνει σύγκριση ενός νομίμου πολιτικού κινήματος με τις συμμορίες της άκρας αριστεράς, αλλά η συγκυβέρνηση την κάνει. Ωστόσο, άλλο είναι το θέμα: ποιοι βρίσκονται πίσω από τις αναρχοκομμουνιστικές συμμορίες των τραμπουκισμών και της τρομοκρατίας. Είναι οι συριζαίοι και δεν το κρύβουν! Και για του λόγου το αληθές, ιδού ένα μέρος από τη συνεχή ενημέρωση που προσέφερε στους αναγνώστες της η επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική επιχείρηση κατά του… αυτόνομου χώρου και τον εγκωμιασμό των συμμοριτών, προς τους οποίους εξαγγέλλει «συγκεντρώσεις αλληλεγγύης» (προσοχή, το κείμενο διαβάζεται από την… ανάποδη, από το τέλος προς την αρχή):

amalia2
Χτύπημα στους αυτόνομους χώρους: Εισβολή της αστυνομίας στη Βίλλα Αμαλίας (ενημέρωση)

Ημερομηνία: 20/12/2012 Συγγραφέας: left.gr

Ξημερώματα Πέμπτης εκδηλώθηκε η κατασταλτική επιχείρηση της αστυνομίας στο κτίριο της κατάληψης της Βίλλας Αμαλίας (Αχαρνών και Χέυδεν. 8 άτομα από την κατάληψη μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια, αναμένεται να συλληφθούν. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο ως το απόγευμα. Παρασκευή 10.30 το πρωί συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια.

10.00 μ.μ.: Δικηγόρος μπόρεσε να μπει στην ασφάλεια κατά τις 6.00 το απόγευμα. Έως τότε, σχεδόν 11 ώρες μετά την εισβολή των ΜΑΤ και τη μεταφορά των 8 στην Ασφάλεια, δικηγόρος δεν είχε μπορέσει να περάσει στη ΓΑΔΑ. Αναμένεται να αποδοθούν κατηγορίες για τα άδεια μπουκάλια μπίρας – «κατοχή όπλων» θα την ονομάσει η αστυνομία. Έχει καλεστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες για αύριο το πρωί στις 10.30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

7.40 μ.μ: Μόλις έληξε η συμβολική κατάληψη του δημοτικού ραδιοφώνου Ιωαννίνων, από αλληλέγγυους αγωνιστές και αγωνίστριες.

7.00 μ.μ.: Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων τελεί υπό κατάληψη από τη Συνέλευση Αλληλεγγύης Ιωαννίνων για αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της κατάληψης Villa Αμαλίας.

6.10 μ.μ.: Η κοπέλα από την κατάληψη που είχε μείνει στη Βίλλα για να παρίσταται στην έρευνα οδηγήθηκε κι εκείνη στη ΓΑΔΑ. Παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κτίριο. Η συγκέντρωση συνεχίζεται, ωστόσο υπάρχει κάλεσμα για συνέλευση στις 8.00 στην ΑΣΟΕΕ. Δράσεις αλληλεγγύης οργανώνονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Ακόμα: ο αντιδήμαρχος Α. Βαρελάς είπε ότι ο δήμος Αθηναίων δεν θα έχει ανάμιξη σε τυχόν εκκένωση του κτιρίου καθώς ο δήμος δεν έχει τέτοια δικαιοδοσία.

Και, τέλος, να θυμίσουμε ότι δικαστική απόφαση του 2000 αθώωσε κατηγορούμενους πάλι από τη Βίλλα με το σκεπτικό ότι αποτελούσε προσωρινή τους στέγη και κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων, προς όφελος του κτιρίου (που αλλιώς θα αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω της εγκατάλειψης) και της περιοχής.

Ανακοίνωση του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα: Η υπεράσπιση της Villa Amalias είναι υπόθεση όλων μας // Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάτω τα χέρια από τη Βίλλα Αμαλίας και τους αυτοδιαχειριζόμενους.

5.50 μ.μ.: Στη σελίδα της αστυνομίας ανέβηκε «βιντεοληπτικό υλικό και φωτογραφίες» από την επίθεση στην Βίλλα. Εκτός από κιβώτια με μπίρες, περιέχονται και φωτό από τα γκραφίτι στους τοίχους – ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία, μάλιστα:

3.20 μ.μ.: Συνεχίζεται με μουσικές και ανακοινώσεις η συγκέντρωση στην Αχαρνών ενάντια στην επέμβαση στη Βίλλα Αμαλίας. Παραμένουν διμοιρίες μπροστά στο κτίριο και στις γύρω γωνίες. Εμφανίστηκε βανάκι του δήμου (χωρίς να πάρει κάτι μάλλον), όπως από το πρωί έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές αυτοκίνητα του δήμου. Από Indymedia: Μικροφωνική και στην Κατάληψη Σκαραμαγκά στην Πατησίων για την επίθεση στη Βίλλα.

2.25 μ.μ.: Χωρίς επαφή με δικηγόρους οι προσαχθέντες – απειλές εκκένωσης του κτιρίου από τα αντικείμενα

Να τονίσουμε μερικά σημεία : Από τις 8 το πρωί δεν επιτρέπουν στους δικηγόρους να δουν τους προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ. Επιπλέον οι αστυνομικοί απειλούν να πάρουν από το κτίριο προσωπικά αντικείμενα και ηχητικές εγκαταστάσεις (στη Βίλλα προφανώς και γίνονταν διάφορες εκδηλώσεις με μουσική, πάρτι, συζητήσεις, συναυλίες κ.λπ.) ενώ δεν προκύπτει από πουθενά ότι έχουν τέτοιο δικαίωμα. Δεν προκύπτει ότι υπάρχει καταγγελία από το δήμο της Αθήνας για το κτίριο, ούτε από τον ιδιοκτήτη, που είναι ο ΟΣΚ. Ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα της σημερινής επέμβασης;

2.05 μ.μ.: Μόλις αφέθηκαν ελεύθεροι οι 7 που προσήχθησαν νωρίτερα από το δημαρχείο. 8 οι πρωινές προσαγωγές από τη Βίλλα Αμαλίας, που κρατούνται ακόμα.

1.55 μ.μ.: Επιβεβαιωμένο: 7 είναι οι προσαχθέντες νωρίτερα από το δημαρχείο… επειδή πήγαν να μιλήσουν με τον δήμαρχο. Λογικά θα αφεθούν από τη ΓΑΔΑ σε κάποια ώρα.

1.30 μ.μ.: Συνθήματα από τη μικροφωνική και τους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους ενάντια στην επέμβαση της αστυνομίας. Έχει αναρτηθεί και το πανώ:

12.40 μ.: Δύσκολη η επαφή των δικηγόρων στη ΓΑΔΑ με τους προσαχθέντες.

12.30 μ.: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση ενάντια στην κατασταλτική επιχείρηση της αστυνομίας. Στήνεται τώρα μικροφωνική εγκατάσταση στο απέναντι από τη Βίλλα πεζοδρόμιο της Αχαρνών. Η αστυνομική παρουσία έχει ενισχυθεί και με 2η «κλούβα». Να σημειώσουμε ότι δεν επιτράπηκε νωρίτερα η είσοδος σε δικηγόρους μες στο κτίριο της κατάληψης όπου συνεχίζεται η έρευνα. Το κάλεσμα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης είναι για τη 1.00 μ.μ.

12.00 μ.: Προσαγωγή 2 ατόμων που είχαν πάει στο Δημαρχείο ζητώντας να συναντηθούν με τον δήμαρχο σχετικά με την εισβολή στη Βίλλα Αμαλίας. Ο δήμαρχος βεβαίως δεν ανταποκρίθηκε. Ενώ περίμεναν στο χώρο του δημαρχείου, εισέβαλλαν διμοιρίες των ΜΑΤ (!) και τους προσήγαγαν. Μεταφέρονται στη ΓΑΔΑ όπου βρίσκονται ήδη οι 8 προσαχθέντες (μια μικρή επιφύλαξη ως προς το νούμερο – ίσως 7). Yπάρχει κάλεσμα για παρουσία κόσμου στην Αχαρνών, όπου η πρόσβαση είναι άνετη.

H Βίλλα Αμαλίας είναι μια από τις ιστορικότερες καταλήψεις της πόλης, με συνεχή πολύπλευρη δραστηριότητα από το 1990. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την ευαίσθητη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, στην οποία έχει βρει πρόσφορο έδαφος η ακροδεξιά βία και η αστυνομική αυθαιρεσία, και η παρουσία της αποτελεί ανάχωμα στη ναζιστική εξάπλωση. Η κατάληψη συνυπάρχει αρμονικά με τη γειτονιά χωρίς ποτέ να έχει προκύψει ζήτημα για την παρουσία αυτού του ζωντανού κυττάρου δράσης στην περιοχή. Τα άτομα της κατάληψης έχουν επανειλημμένα γίνει στόχος αστυνομικών διώξεων, τουλάχιστον 4 με 5, που κατέληξαν σε φιάσκο, με κατηγορίες που κατέπεφταν στα δικαστήρια.

Το ίδιο το κτίριο, που πιθανότατα θα είχε πολύ άσχημη τύχη χωρίς την παρουσία της κατάληψης, γινόταν προσπάθεια να ανακαινιστεί από τον ίδιο τον κόσμο της κατάληψης με ίδια μέσα – είναι εμφανής και στη φωτογραφία η αποκατάσταση του αριστερού τμήματος. Το κτίριο ανήκει στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, που όμως καταργείται και έτσι υπάρχει ασάφεια ως προς το αν υπάρχει όντως δικαιοδοσία του δήμου.

Τα ΜΑΤ στη Χέυδεν και Αχαρνών, κατά τις 11.30 π.μ.

11.10 π.μ.: Τα 4 άτομα που προήχθησαν νωρίτερα από την Αχαρνών στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα έχουν αφεθεί εδώ και κάμποση ώρα ελεύθερα. Ο κόσμος που είναι συγκεντρωμένος απέναντι από τη Βίλλα στην Αχαρνών ξεπερνά τα 300 άτομα. Κλειστή η Χέυδεν από τη Φυλής ως την Αχαρνών.

10.55 π.μ. Πληθαίνουν οι αλληλέγγυοι που συγκεντρώνονται στη Χέυδεν. Κατεβαίνουν άτομα από συλλογικότητες και άλλες καταλήψεις.

10.15 π.μ.: Από αξιόπιστη πηγή: έγιναν και 4 προσαγωγές ατόμων στον δρόμο, που έχουν μεταφερθεί στο ΑΤ του Αγ. Παντελεήμονα. Στη Βίλλα έχει μεταβεί και κλιμάκιο του δήμου Αθηναίων (στον οποίο ανήκει πλέον το κτίριο, κατά μια πληροφορία, καθώς του μεταβιβάστηκε από τον καταργούμενο ΟΣΚ) για να «συνδράμει» τους αστυνομικούς.

10.00 π.μ.: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση αλληλεγγύης απέναντι από τη Βίλλα Αμαλίας, που είναι ζωσμένη με δυνάμεις των ΜΑΤ.

9.45 π.μ.: Το επίσημο σενάριο που διακινείται (και μέσω ΑΠΕ) είναι πως η κατασταλτική επιχείρηση της αστυνομίας έγινε «μετά από καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών» – με μικρή μόνο δόση καχυποψίας απέναντι στην ελληνική αστυνομία θα μπορούσε κανείς να μιλήσει και για προσχηματικές δικαιολογίες.

9.05 π.μ.: Επιβεβαιώνεται η προσαγωγή ατόμων από τη Βίλλα, τα οποία έχουν μεταφερθεί στην Ασφάλεια. Έρευνα από εισαγγελέα τώρα στην ιστορική Κατάληψη, παρουσία ενός ατόμου από την κατάληψη. Η εισβολή έγινε μετά από καταγγελία.

8.45 π.μ.: Σύμφωνα με το αθηναϊκό Indymedia, ΜΑΤ με συνοδεία εισαγγελέα εισέβαλαν νωρίς το πρωί στην κατάληψη της Βίλλας Αμαλίας (Αχαρνών και Χέυδεν) και προσήγαγαν τον κόσμο που ήταν μέσα. Υπάρχει, σύμφωνα με την ίδια πηγή, συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το κτίριο.