ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ALCO: Η Ν.Δ. ΧΑΝΕΙ… Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ… Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

5

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΛΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΗΣ ALCO

90% Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Εντυπωσιακά σε πολιτικό επίπεδο είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco για το Newsit καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν δείχνει να καρπώνεται την λαϊκή αγανάκτηση για τα νεα επώδυνα μέτρα που έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται.

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν εμφανίζει την δυναμική που θα περίμενε κανείς απέναντι σε μια τροκομματική κυβέρνηση με τα 2 από τα τρία κόμματα τραυματισμένα και αποδυναμωμένα (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ).

Αυτό που αποκαλύπτει η δημοσκόπηση είναι μια αντιστροφή της τάσης ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δείχνει να είναι «κολλημένος» στο 22,3% και τη ΝΔ να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής την στιγμή που είναι εκείνη που πρωτοστατεί στην εφαρμογή των μέτρων σκληρής λιτότητας με μειώσεις μισθών και συντάξεων που θα έρθουν, με τους πολίτες να μην μπορούν καν να αντιμετωπίσουν τον σκληρό Χειμώνα που διανύουμε και με την αγορά να βλέπει με το κυάλι την περιβόητη ανάπτυξη.

Η δημοσκόπηση της Alco για το Newsit έγινε από τις 11 έως τις 14 Δεκεμβρίου, ενώ είχε εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης.

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να παρουσιάζει μια δυναμική και να «ενσωματώνει» μεγάλος μέρος της λαϊκής οργής. Αυτό φαίνεται και από τις μετακινήσεις ψηφοφόρων από κόμματα που δεν έχουν καμία ιδεολογική συγγένεια με το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ 22,3%
ΝΔ 20,7%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 10,2% (11,8% H ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ!)
ΠΑΣΟΚ 5,3%
ΑΝ. ΕΛΛΗΝΕΣ 4,5%
ΚΚΕ 4,3%
ΔΗΜΑΡ 4,1%
ΑΛΛΟ 5,5%
ΛΕΥΚΟ 4,3%
ΑΠΟΧΗ 9,1%
ΔΞ 9,7%

7
Στις συσπειρώσεις, εκτός της Χρυσής Αυγής που αγγίζει το 90% όλα τα άλλα κόμματα έχουν απογοητευτικά ποσοστά. Εντυπωσιακές όμως είναι οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων.

Η ΝΔ , χάνει 8,3% των ψηφοφόρων της από την Χρυσή Αυγή και ένα ποσοστό μόλις 1,7% μετακινείται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει ένα μεγάλο ποσοστό που αγγίζει το 9,7% όχι προς κάποιο άλλο κόμμα αλλά πηγαίνουν στην δεξαμενή των αναποφάσιστων. Το ΠΑΣΟΚ, χάνει από παντού! 4,5% μετακινείται στην Χρυσή Αυγή, 4,2% στον ΣΥΡΙΖΑ, 3,4% στην ΔΗΜΑΡ, 2,9% στη ΝΔ. Η ΔΗΜΑΡ χάνει μεγάλο ποσοστό που φτάνει το 11,5% προς τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν 8,5% που μετακινείται προς την Χρυσή Αυγή, 6,5% προς τον ΣΥΡΙΖΑ και 6% στη ΝΔ.

8

10

11

12