ΤΟ ΚΚΕ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

APOLYSEIS

Τελικά βγήκαν αληθινές οι φήμες για τις μαζικές απολύσεις από τον «Ριζοσπάστη», που θα είναι ο… πρωτοχρονιάτικος μπουναμάς του «κόμματος του λαού» προς τους εργαζομένους, και μάλιστα προς τους δικούς του εργαζομένους!

Έτσι, με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, που θυμίζει ΣΕΒ (Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων) οι μοσχαναθρεμμένοι τσιφούτηδες του Περισσού επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι θα πετάξουν εργάτες στο δρόμο, με την ίδια φτηνή δικαιολογία που χρησιμοποιούν όλα τα αφεντικά που απολύουν εργάτες: «η μείωση προκύπτει σαν αναγκαιότητα για να συνεχίσει να εκδίδεται απρόσκοπτα το Όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ». Στη θέση του «για να συνεχίσει να εκδίδεται απρόσκοπτα το όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ», βάλτε το «για να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα η επιχείρηση» και θα ’στε μέσα! Ιδού ένα μικρό δείγμα του απύθμενου θράσους των «φίλων των εργατών»:

«Η μείωση του προσωπικού του «Ριζοσπάστη» έρχεται σε συνέχεια άλλων αποφάσεων για τον περιορισμό των εξόδων του κόμματος, που αφορούν πρώτα και κύρια τα επαγγελματικά του στελέχη, μέλη και στελέχη που εργάζονται στο ΚΚΕ, για να μπορεί να ανταποκρίνεται στη δράση του. Ακόμα και στο «Ριζοσπάστη», η απόφαση για μείωση του προσωπικού πάρθηκε αφού εξαντλήθηκε κάθε άλλο μέσο, που δεν έθιγε τους εργαζόμενους στην εφημερίδα. Δεν έγιναν μειώσεις μισθών, όπως σε όλα τα αστικά ΜΜΕ».

Αυτό είναι το πραγματικό αντιλαϊκό πρόσωπο του κομμουνισμού κι όχι οι αγιογραφίες που στήνουν στους κουκουέδες τα καθεστωτικά ΜΜΕ των ΕΠΟΝιτών που έγιναν… βαρόνοι!