ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην ταβέρνα-ψησταριά του Μπαϊρακτάρη, στο Μοναστηράκι, συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος Καμμένου, που αποστάτησαν. Με τη δημόσια κοινή τους εμφάνιση ήθελαν προφανώς να δείξουν πως θα συνεχίσουν την πολιτική πορεία τους από κάποιο άλλο μετερίζι, που είναι… υπό εκκόλαψη και αναμένεται να βγει από… τ’ αυγό το νέο έτος.

Ποια θα είναι η αποστολή του νέου μορφώματος; Μας εξηγεί το πάντα καλά πληροφορημένο («εκ των έσω») καθεστωτικό «Βήμα»:

«Τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν οι παρασκηνιακές ζυμώσεις στους κόλπους της ευρύτερης κεντροδεξιάς παράταξης για το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός νέου αντιμνημονιακού, λαϊκοδεξιού κόμματος, όπως περιγράφηκε και στο Βήμα της περασμένης Κυριακής. Ήδη, με την κρίση στους Ανεξάρτητους Έλληνες απελευθερώθηκαν δυνάμεις στον χώρο της αντιμνημονιακής λαϊκής Δεξιάς και αυξήθηκε έντονα η κινητικότητα, ενώ ενισχύεται, από διάφορες πλευρές, το σενάριο της ίδρυσης ενός νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ που θα λειτουργήσει σαν ανάχωμα για τους δεξιούς ψηφοφόρους ώστε να μην καταφύγουν είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στη Χρυσή Αυγή».

Τώρα βέβαια, το «Βήμα» βάζει και λίγο… σάλτσα για να μη γράψει στα ίσα πως το υπό εκκόλαψη μόρφωμα θα χρησιμοποιηθεί από το σάπιο μεταπολιτευτικό κατεστημένο ως ανάχωμα στη Χρυσή Αυγή και μόνον, γιατί η περίπτωση να πάνε δεξιοί ψηφοφόροι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν του… σπανού τα γένια.

Πάντως, σημειολογικά, λάθος μέρος διάλεξαν οι… φερέλπιδες για να δώσουν το στίγμα τους. Διότι, στην ίδια ψησταριά, ανάμεσα σε πίττα γύρο και κοντοσούβλι, είπε και την ιστορική φράση περί «νταβατζήδων» ο Καραμανλής, που ουδέποτε έκανε πράξη!