ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ZOUGLA.GR: ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗ 2η ΘΕΣΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

ZOUGLA147

Μια δημοσκόπηση… αλλιώτικη από τις άλλες, που φέρνει τα πάνω-κάτω στην ελληνική πολιτική ζωή, ανακοινώθηκε από το zougla.gr. Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.276 ατόμων και τα αποτελέσματά της είναι τα εξής:

ΝΔ 22,5%

ΣΥΡΙΖΑ 17,7%

Χρυσή Αυγή 14,7%

Κόμμα Καμμένου 5,4%

ΚΚΕ 4,9%

ΠΑΣΟΚ 4,5%

Η λεγόμενη «αδιευκρίνιστη ψήφος», που συμπεριλαμβάνει τις απαντήσεις Άκυρο- Λευκό- Αποχή – Δεν ξέρω/Δεν απαντώ, είναι αυξημένη και ανέρχεται στο 18,8%, άρα με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά όλων των κομμάτων είναι μεγαλύτερα απ’ αυτά που παραθέσαμε παραπάνω.

Σε σχέση με ανάλογη δημοσκόπηση που έγινε τον Οκτώβριο του 2012, παρατηρούμε ότι η ΝΔ κερδίζει 3 ποσοστιαίες μονάδες (προφανώς λόγω της ευφορίας από την ανακοίνωση για την εκταμίευση της περιβόητης δόσης), ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει κατά 2,6% (προφανώς για τον ίδιο λόγο, αλλά και για την απογοήτευση που δίνει κάθε τόσο στον κόσμο με την ουσιαστική ανυπαρξία αντιπολίτευσης), η Χρυσή Αυγή αυξάνει ελαφρώς τα ποσοστά της, το κόμμα Καμμένου κάνει βουτιά 2,8%, το τελειωμένο ΠΑΣΟΚ κερδίζει μια αναπνοή 0,5%, η ΔΗΜΑΡ βουλιάζει χάνοντας 3,2% και το ΚΚΕ τσιμπάει 1,6%, προφανώς από επιστροφές οπαδών του που είχαν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόβλεψη: Στην επόμενη δημοσκόπηση, που αν πάρουμε σα δεδομένο ότι γίνεται κάθε δύο μήνες θα γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου (όταν οι ψευδαισθήσεις περί… ανάπτυξης θα έχουν διαλυθεί) και θα ’ρθουν πάλι τα πάνω-κάτω, με τον ΣΥΡΙΖΑ να περνάει πρώτος, όχι επειδή πρόκειται να αυξήσει θεαματικά τα ποσοστά του, αλλά εξ’ αιτίας της ραγδαίας πτώσης της ΝΔ. Δεύτερο κόμμα θα είναι η Χρυσή Αυγή, με οριακή διαφορά από την ΝΔ, η οποία διαφορά όμως θα αυξάνεται δημοσκόπηση με δημοσκόπηση. Κρατείστε κάπου την πρόβλεψη και τα ξαναλέμε τον Φεβρουάριο…