ΦΕΥΓΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ – ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΜΕ ΛΙΑΚΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

BRAZIL

Τις… βαλίτσες του, μαθαίνουμε, πως ετοιμάζει ο… σερ Τσίπρας, για μέρη μακρινά κι ονειρεμένα, ενόψει των εορτών. Μπορεί βέβαια να είναι άθεος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ως καθώς πρέπει μεγαλοαστός, που θεωρεί προσβολή να μένει τις γιορτινές ημέρες στο «κλεινόν άστυ» μαζί με τους… πληβείους, έχει προγραμματίσει να πάει ταξιδάκι εξωτικό, σε άλλα μέρη που κάνει… καλοκαίρι, σε Αργεντινή και Βραζιλία!

Θα μιλήσει, λοιπόν, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στις 15 Δεκεμβρίου και μετά «μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε τον Αλέκο», μέχρι την 27η Δεκεμβρίου. Κι απ’ ότι πληροφορούμαστε, έχουν αρχίσει οι γκρίνιες στο συνονθύλευμα για τις… μακράς διαρκείας διακοπές του συντρόφου Αλέκου, που θυμίζουν ανδρεοπαπανδρεικά καμώματα.

Υπάρχει βέβαια και μια άλλη εκδοχή, την οποία δε λαμβάνουν υπόψη τους οι άσπονδοι και γκρινιάρηδες σύντροφοι του Τσίπρα. Όπως σας ενημερώσαμε, προχθές έγινε συνάντηση στον Περισσό, της Παπαρήγα με… περιοδεύοντα θίασο κομμουνιστών συνδικαλιστών από την Λατινική Αμερική, με την Γ.Γ. του ΚΚΕ να δεσμεύεται για αγώνα υπέρ των… εκεί εργατών.

Τι θέλουμε να πούμε; Μήπως ο Αλέκος… ζήλεψε τα… μεγαλεία της Αλέκας και αποφάσισε να κάνει εντυπωσιακή… ρελάνς, επισκεπτόμενος ο ίδιος τους… εργάτες της Λατινικής Αμερικής για να εξετάσει επιτόπου τα προβλήματά τους και ως μελλοντικός κυβερνήτης της χώρας να δεσμευθεί για την παροχή… διεθνιστικής αλληλεγγύης; Μήπως είναι έτσι τα πράγματα και το… παρεξηγούνε το παιδί;