ΠΟΕ – ΟΤΑ: ΟΤΑΝ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ

OTA

Μια προκλητικότατη αφίσα κυκλοφόρησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ (πρόκειται για το πρώην καταπράσινο συνδικαλισταριό των Δήμων, που τώρα έχει περάσει στον ΣΥΡΙΖΑ), με την οποία επιχειρεί να ταυτίσει τον κομμουνιστή (προερχόμενο από την ΔΗΜΑΡ) υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη με τον Ι. Μεταξά, υπό την έννοια ότι ο κομμουνιστής υπουργός της μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά συνεχίζει την «αντιλαϊκή» πολιτική του Ι. Μεταξά!!!

Είναι προφανές πως εδώ η βλακεία και η ασχετοσύνη συναντούν το μαρξιστικό κόμπλεξ και το μίγμα είναι κυριολεκτικά για τα πανηγύρια!

POE

Ποια σύγκριση μπορεί να γίνει μεταξύ ενός κομμουνιστή υπουργού μιας μνημονιακής συγκυβέρνησης με τον Εθνικό Κυβερνήτη Ι. Μεταξά; Ας δούμε εν ολίγοις τα επιτεύγματα του Ι. Μεταξά (πολλά από τα οποία ίσχυαν μέχρι πρότινος και τα κατήργησε η συγκυβέρνηση):

1ον) Εξαφάνισε την ανεργία.

2ον) Ίδρυσε το ΙΚΑ, τη ΓΣΕΕ και την Εργατική Εστία.

3ον) Καθιέρωσε την άδεια μετ’ αποδοχών.

4ον) Καθιέρωσε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

5ον) Καθιέρωσε το δώρο και τις αμειβόμενες υπερωρίες.

6ον) Καθιέρωσε την αργία της Κυριακής.

7ον) Επέβαλλε κατώτατο όριο μισθών και ημερομισθίων (το λεγόμενο «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα»).

8ον) Καθιέρωσε την Πρωτομαγιά ως Εθνική Εργατική Εορτή.

9ον) Απαγόρευσε την εργασία των ανηλίκων.

10ον) Νομοθέτησε την υποχρεωτική προικοδότηση των εργατριών από τους βιομηχάνους.

11ον) Νομοθέτησε την παροχή δωρεάν εισιτηρίων στους εργάτες για το θέατρο, τον κινηματογράφο κ.α. εκδηλώσεις, μέσω της Εργατικής Εστίας.

12ον) Διέγραψε τα αγροτικά χρέη.

13ον) Ξεκίνησε γεωτρήσεις για την άντληση των πετρελαίων στο Κατάκολο Ηλείας.

Δεν τα γνωρίζει αυτά το συνδικαλισταριό; Πιθανώς όχι, καθότι η γνώση της Ελληνικής Ιστορίας δεν συμπεριλαμβανόταν στα προσόντα που έπρεπε να διαθέτουν για να διοριστούν (από το παράθυρο) στο Δημόσιο. Αρκούσε μια βεβαίωση της κλαδικής του ΠΑΣΟΚ. Ας τα μάθει, λοιπόν!

(ΥΓ) 1: Θα γελάσουμε πολύ με όλον αυτό τον εσμό μόλις θα γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ (που θα συνεχίσει να εφαρμόζει τη μνημονιακή πολιτική) και οι φωνακλάδες συνδικαλιστές θα… βουβαθούν.

(ΥΓ) 2: Τελευταία γκάφα των αρειμάνιων πρώην συνδικαλιστών του βαθέως ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ, η επίθεση σε ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου γινόταν μια συνάντηση Ελλήνων και Γερμανών δημάρχων, παντελώς άσχετη με Μνημόνια, δόσεις, τρόικες κ.τ.λ., επειδή… νόμιζαν ότι θα παρευρισκόταν και ο Φούχτελ, ο οποίος αυτό τον καιρό είναι στη… Γερμανία. Ξεφτέρια, δε μπορούμε να πούμε…