Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ

PANO-SYRIZA

Πριν από μερικές ημέρες, δημοσιεύθηκαν πληροφορίες για επικείμενη κατάθεση πρότασης νόμου από τη ΔΗΜΑΡ, για την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές επέμεναν ότι η πρόταση αυτή θα κατατεθεί με τη σύμφωνη γνώμη των άλλων δύο εταίρων της μνημονιακής συγκυβέρνησης, για να καταπολεμηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ: αν δε δεχτεί την πρόταση να εκτεθεί στα μάτια του κόσμου (εφόσον ως μικρό κόμμα ζητούσε επιτακτικά την καθιέρωση της απλής αναλογικής) κι αν τη δεχτεί να χάσει το «μπόνους» των 50 εδρών που δίνει ο ισχύων εκλογικός νόμος στο 1ο κόμμα κι έτσι να μην υπάρχει καμία πιθανότητα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Εδώ, να τονίσουμε πως σύμφωνα με τη Συνταγματική Αναθεώρηση του 2001, σε περίπτωση αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο νέος εκλογικός νόμος ισχύει για τις μεθεπόμενες εκλογές, εκτός αν ψηφιστεί από τουλάχιστον 200 βουλευτές, οπότε τίθεται αμέσως σε ισχύ.

Τώρα, μαθαίνουμε πως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση για καθιέρωση της απλής αναλογικής, όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας της Κ.Ο. του συνονθυλεύματος, Ν. Βούτσης, μιλώντας για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και πρόκειται να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ: «θα αναλάβουμε σχετική πρωτοβουλία αναφορικά με τον εκλογικό νόμο ακριβώς γιατί εξελίσσεται ένα στημένο παιχνίδι εντυπώσεων και χειραγώγησης σε ακόμα πιο καλπονοθευτικά συστήματα, στο όνομα της απλής αναλογικής!»

Συμπέρασμα 1ο : Μικρή θα ήταν η ζημιά για τον ΣΥΡΙΖΑ αν η ΔΗΜΑΡ κατέθετε πρόταση νόμου για απλή αναλογική και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την αποδεχόταν. Περισσότερο ηθικής φύσεως, παρά πολιτικής και στενά εκλογικής. Αντίθετα, με την υιοθέτηση της απλής αναλογικής και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως δε θέλει να κυβερνήσει, προφανώς γιατί θα εξευτελιστεί. Επιπλέον, δε θέλει με τίποτα στον κόσμο να κυβερνήσει αυτοδύναμα. Εφόσον δε είναι σχεδόν αναπόφευκτο να είναι 1ο κόμμα στις επόμενες εκλογές, θέλει συνεταίρους (την ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ, μπορεί και το κόμμα Καμμένου, αν υπάρχει μέχρι τότε), για να τους ρίξει την ευθύνη της μη καταγγελίας του Μνημονίου και της υιοθέτησης της μνημονιακής πολιτικής.

Συμπέρασμα 2ο: Όλοι μας κοροϊδεύουν. Η μόνη λύση και συνάμα η τελευταία ελπίδα του Ελληνισμού, είναι η Χρυσή Αυγή!

Ν. Λεονταρίδης