ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΥ ΑΚΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

SYRIZA

Τον θυμάστε τον Αντώνη Κοτσακά; Πρώην στελεχάρα του ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτής, υφυπουργός Εργασίας, υπουργός Αιγαίου, γραμματέας οργανωτικού κ.τ.λ., κ.τ.λ., μα πάνω απ’ όλα στενός συνεργάτης του… πτωχού πλην τίμιου Άκη Τσοχατζόπουλου, που την κοπάνησε τον Μάιο του 2011 (πολύ αργά για δάκρυα…);

Ε, λοιπόν, κι αυτός -όπως και τόσοι άλλοι παλαιοπασόκοι- μετακόμισε στο συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ και εκλέχθηκε στην νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με τη λίστα των αριστίνδην. Προφανώς, ελήφθη υπόψιν η… σοσιαλιστική προϋπηρεσία του.

Μιλώντας, λοιπόν, στον «Πολίτη» της Χίου, ο πρώην στενός συνεργάτης του… εντιμότατου Άκη και νυν στελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε… καθαρός αλλά και… αντιστασιακός, αφού υποστηρίζει πως κάποια στιγμή συγκρούστηκε με τον προστάτη του:

«Κάνοντας αναδρομή πιάνω τον εαυτό μου να έχει κάνει λάθη κι αυτό που προτάσσω είναι ότι παρέμεινα στο ΠΑΣΟΚ οργανικά περισσότερο από όσο άντεχα. Πίστεψα ότι εγώ μαζί με συντρόφους μου μπορούσαμε να αποτελέσουμε αντίβαρο για να αποτρέψουμε τη μετατόπιση του ΠΑΣΟΚ προς συντηρητικότερες θέσεις. Έχω κάνει λάθη και σε τοπικό επίπεδο, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Ωστόσο ένα πράγμα διατήρησα: έμεινα καθαρός και μπορώ να βλέπω τον οποιονδήποτε στα μάτια. Λέχθηκαν κατά καιρούς πολλά, η ζωή μου και τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι όμως διαφανή και δεδομένα. Ναι, συνεργάστηκα με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ειδικά την περίοδο ’89- ’93, εκείνος ως γραμματέας του κόμματος κι εγώ ως γραμματέας Οργανωτικού. Ναι, συνεργάστηκα με τον κ. Τσοχατζόπουλο στις εσωκομματικές εκλογές του ’96 αλλά δεν είχα οποιαδήποτε σχέση με τα κυβερνητικά καθήκοντα του κ. Τσοχατζόπουλου και τις όποιες άλλες δραστηριότητες του. Συγκρούστηκα με τον κ. Τσοχατζόπουλο στο Συνέδριο του 2001 όταν εγώ άσκησα δριμεία κριτική κι εκείνος από την επιθυμία τη δική του και του περιβάλλοντος του να κατέχει υπουργική θέση στρογγύλεψε εντελώς την πολιτική του. Βλέπω το ΣΥΡΙΖΑ ως διέξοδο ελπίδας και θέλω να φανώ χρήσιμος. Είναι το μόνο που θέλω. Δεν θέλω ούτε οφίτσια ούτε αξιώματα, αν και μου προσφέρθηκαν. Αν κάποιοι συμπατριώτες μας θέλουν ο Κοτσακάς να παροπλιστεί, δε θα τους κάνω το χατίρι».

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ! Ένα κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ, με τα ίδια μάλιστα πρόσωπα να πρωταγωνιστούν! Ποιος, λοιπόν, μπορεί να πεισθεί ότι απ’ αυτό το συνονθύλευμα δε θα προκύψουν νέοι… Άκηδες;

(ΥΓ): Για να μην ξεχνιόμαστε, στενή συνεργάτιδα του Άκη ήταν και η πολυπράγμων και φέρελπις βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Δούρου. Σαν πολλοί δε μαζεύτηκαν; Τυχαίο; Δε νομίζω!