Ο ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΣΕΒ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ… ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΣ!

SEB

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το’ χει γυρίσει πολύ το παραμύθι –παρά τις αριστερίστικες τσιρίδες στο εσωτερικό του, για να μη χαθεί η «μαγιά» του- το’ χουμε αντιληφθεί προ πολλού. Και η πιο τρανταχτή κίνηση προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ με το μεγάλο κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο, ήταν η πολύ πρόσφατη ομιλία του Τσίπρα στο 23ο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Και βέβαια, οι κεφαλαιοκράτες του ΣΕΒ (Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών – δεν τους αποκαλώ «βιομηχάνους» γιατί βιομηχανίες έχουν πάψει προ πολλού να υπάρχουν στην Ελλάδα…), που έχουν μάθει να παίζουν με όλους και μόνιμα να κερδίζουν απ’ όλους, το πήραν το… μήνυμα και ανταποκρίνονται αναλόγως, όπως αποκαλύπτει σχετικά στο παρακάτω φαρμακερό του σχόλιο ο «Βηματοδότης»:

«Προσεγγίζει ο ΣΕΒ τον ΣΥΡΙΖΑ ή και το αντίστροφο; Αν και ο κ. Αλ. Τσίπρας δεν ζήτησε συνάντηση με τους Βιομήχανους, ωστόσο ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος λέει πως δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να τον συναντήσει και να συζητήσει μαζί του. Άλλωστε πολλά μέλη του ΣΕΒ έχουν ήδη συναντήσεις (έστω και ανεπίσημες) με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και δεν το κρύβουν: «Κυβέρνηση χωρίς ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται, εάν θελήσει ο λαός και τους κάνει κυβέρνηση, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συζητήσουμε μαζί τους», είχε πει μετά τις εκλογές του Μαΐου ο κ. Δασκαλόπουλος. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Σε μία εκδήλωση στη Μεγάλη Βρετανία βρέθηκαν στο ίδιο πάνελ ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, οικονομολόγος κ. Γ. Σταθάκης . Μίλησαν και οι δύο για την οικονομία. Σε κάποια στιγμή ο κ. Δασκαλόπουλος, ακούγοντας όλα αυτά που έλεγε ο κ. Σταθάκης διερωτήθηκε: «Δεν ξέρω εάν εσείς είστε ΣΕΒ και εγώ ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως εκείνο που διαπίστωσα είναι ότι ούτε εσείς είστε ΣΥΡΙΖΑ ούτε εγώ ΣΕΒ».

Μια παρατήρηση με νόημα: το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Ι. Σταθάκης, που κάθισε στο ίδιο «πάνελ» με τον ΣΕΒ, την ερχόμενη Παρασκευή θα κάτσει στο ίδιο «πάνελ» με τον αρειμάνιο αναρχοκομμουνιστή Νώντα Σκυφτούλη. Είναι αυτό που λέμε… αμφίπλευρη διεύρυνση;

Αμαλία Κουτσαβίτη