Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΚΑΙ Η «ΗΓΕΣΙΑ» ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ…

DIAMANTOPOULOU

Η κρίση, κρίση, αλλά όχι για όλους! Η πολιτική και η δημοσιογραφική ολιγαρχία αυτού του τόπου, αυτοί που κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία 38 χρόνια και την έφεραν στο σημερινό χάλι κι αυτοί που τους στήριξαν κάνοντας πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό, το διασκεδάζουν δεόντως και πάντα μαζί. Όλοι μαζί! Όλοι μαζί το γλεντάνε οι υπεύθυνοι της δυστυχίας μας. Και οι από δω και οι από κει, υποτίθεται, ξεχνάνε τις (για τα μάτια του κόσμου) διαφορές τους μπροστά στους πλούσιους μπουφέδες με τα εκλεκτά εδέσματα και τα πανάκριβα ποτά, στα πολύ καλά θερμαινόμενα παλάτια τους, στις «ευγενείς» περιοχές των Αθηνών. Και βέβαια, μεταξύ μπον φιλέ και παριζιάνικης σαμπάνιας, δεν παραλείπουν να ασχοληθούν και με την Χρυσή Αυγή. Με τη Χρυσή Αυγή που δεν είναι σαν τα μούτρα τους, που δε διασκεδάζει στα κοσμικά τους σαλόνια, που είναι ο μεγάλος εφιάλτης τους!

Ιδού, λοιπόν, η περιγραφή ενός τέτοιου διακομματικού κοσμικού πάρτι (από κατεστημένο ΜΜΕ), με τη συμμετοχή κάμποσων «επώνυμων» του δημοσίου βίου, λίγο πριν αναχωρήσουν για τα σαλέ της Ελβετίας, όπου συνήθως περνούν τις γιορτές:

«Ενδιαφέρουσα σύνθεση είχε το δείπνο που παρετέθη την Τετάρτη σε οικία στη Γλυφάδα, αλλά εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η φιλική συζήτηση που αντάλλαξαν οι καλεσμένοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Συνδαιτυμόνες ήταν οι κκ. Φ. Σαχινίδης, Ι. Μανιάτης, Σπ. Λυκούδης, Δ. Χατζησωκράτης, αργότερα προστέθηκε στην παρέα η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και μετά τα μεσάνυχτα έκανε την εμφάνισή του και ο κ. Ι. Σταθάκης. Τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ έφυγαν λίγο πριν από τις 12 μ.μ. ως άλλες… σταχτοπούτες, και οι συνάδελφοί τους του ΠαΣοΚ λίγο αργότερα, ίσα-ίσα που πρόλαβαν να χαιρετήσουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και να ανταλλάξουν δυο λόγια στο πόδι για το Φορολογικό και για το αν ο κ. Ι. Στουρνάρας έστειλε στην Κουμουνδούρου τη νέα πρόταση.

Η συζήτηση περιεστράφη γύρω από την πολιτική κατάσταση, τις αντοχές της κυβέρνησης, τις προοπτικές του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ, το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου και τη Χρυσή Αυγή. Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία έδειχνε να απολαμβάνει την αποτοξίνωση από την εγχώρια πολιτική αλλά και τις δραστηριότητές της εκτός Ελλάδος, όπως ήταν οι διαλέξεις της στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης στο Χάρβαρντ, αιφνιδίασε τους συνομιλητές της όταν εξέφρασε τη συμφωνία της με την πρόταση του κ. Ευ. Βενιζέλου για σκληρή ποινική αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, ώστε τα μέλη της να στιγματίζονται και να μην ηρωοποιούνται. Επεσήμανε μάλιστα ότι θεωρεί λάθος να απέχουν οι βουλευτές των άλλων κομμάτων από τοπικές εκδηλώσεις και να αφήνουν το πεδίο ελεύθερο στη Χρυσή Αυγή, γιατί έτσι ενισχύεται και η τάση ανοχής των φασιστικών και ρατσιστικών φαινομένων από την κοινωνία».

Αχ και να έλλειπε η Χρυσή Αυγή, τι ωραία που θα ’ταν όλα!