ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ… ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ!

KKE55

Επειδή είναι καλό να έχουμε έναν… προγραμματισμό στη ζωή μας, θα σας πούμε μια καλή ιδέα για να περάσετε όμορφα και… αγωνιστικά την επόμενη Κυριακή σας. Το ΚΚΕ, λοιπόν, το «κόμμα του λαού» (αλλά ποιού λαού;) διοργανώνει «εκδήλωση αλληλεγγύης στην εργατική τάξη του Μπαγκλαντές», την επόμενη Κυριακή 16/12/2012 και ώρα 12:00, στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Ιδού η σχετική ανακοίνωση – αγνωστικό κάλεσμα:

«Κράτος και εργοδοσία ενιαία επιτίθενται στην εργατική τάξη του Μπαγκλαντές και σπέρνουν το θάνατο για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των πολυεθνικών που ελέγχουν τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας. Το ποσοστό των εσόδων από τις εξαγωγές στα είδη κλωστοϋφαντουργίας αγγίζει το 70%. Ποσοστό που με απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς, με βασανισμούς, με παιδική εργασία, με απλήρωτη ή ανασφάλιστη δουλειά εξασφαλίζει για την πλουτοκρατία της χώρας περισσότερα από 20 δισ. Τα εργατικά ατυχήματα, οι ελλείψεις στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι φαινόμενα σύμφυτα με τον καπιταλισμό και όσο η ζωή του εργάτη παραμένει αναλώσιμο είδος για την παραγωγή υπεραξίας, τόσο θα συνεχίζονται τα εργοδοτικά και κυβερνητικά εγκλήματα.

Η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ, το συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών Αθήνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία ΠΣΟ, σας καλούν στην εκδήλωση αλληλεγγύης για την εργατική τάξη του Μπαγκλαντές.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 16/12/2012 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5 β).

Η Γραμματεία Μεταναστών – Το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών Αθήνας – Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας».

Με την ευκαιρία της ενασχόλησής τους με τους εργάτες του… Μπαγκλαντές, ας κάνουμε και μια πρόταση προς τους… συντρόφους του ΚΚΕ: μιας και έτσι κι αλλιώς στις επόμενες εκλογές δεν πρόκειται να μπείτε στη βουλή, δε μετακομίζεται από τώρα στο… Μπαγκλαντές (ή όπου αλλού θέλετε…) για να… σώσετε την εργατική του τάξη από κοντά, όπως… σώσατε και την ελληνική;