ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣ

Απίστευτο και όμως ελληνικό… Αφέθηκε ελεύθερος ο ένας από τουςτέσσερις κατηγορούμενους για τη δολοφονία των δύο Αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ,τον Μάρτιο του 2011 στον Άγιο Ιωάννη στο Ρέντη, στα τέλη Οκτωβρίου, κατά λάθος!

Μόλις έγινε αντιληπτό το λάθος από τις αρχές ξεκίνησε η διαδικασίατης αναζήτησής του χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, ενώ για την υπόθεση διεξήχθηκαι ΕΔΕ στις φυλακές Κορυδαλλού.

Δύο μήνες μετά τη δολοφονία των δύο ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, η ΕΛΑΣείχε προχωρήσει στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, τα οποία κατηγορήθηκαν τόσο για τηδολοφονία, όσο και για τη ληστεία που είχε προηγηθεί αυτής.

Είχαν μάλιστα σχηματιστεί δύο διαφορετικές δικογραφίες. Μία για τη ληστεία και μία για τη δολοφονία.

Σύμφωνα με το enikos.gr, το δικαστήριο για τη ληστεία έγινε στα τέλη Οκτωβρίου και ένας από τους κατηγορούμενους αθωώθηκε γιατη συμμετοχή του στη ληστεία. Σημειώνεται ότι ωστόσο, εκκρεμοδικούσε η υπόθεσηγια τη δολοφονία των δύο Αστυνομικών.

Όταν επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού,λοιπόν… αφέθηκε ελεύθερος, παρόλο που σε βάρος του εκκρεμούσε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Μόλις έγινε αντιληπτό το λάθος από τουςσωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενημερώθηκε η Εισαγγελία και το Τμήμα Αναζητήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας δίνοντας, παράλληλα, εντολή για ενεργοποίηση του παλιού εντάλματος σύλληψης.

Ωστόσο, ενώ αναζητείται από τα τέλη Οκτωβρίου,κανένα ίχνος του δεν έχει βρεθεί. Μάλιστα, πιστεύουν ότι έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Για το περιστατικό, διεξήχθη και ΕΔΕ στιςφυλακές Κορυδαλλού ώστε να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή κάποιου από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Από την έρευνα δεν διαπιστώθηκε η παραμικρή εμπλοκή σωφρονιστικού στην υπόθεση και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το λάθος πιθανόν προέρχεται από τις Δικαστικές Αρχές.

http://www.epikaira.gr