ΜΥΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Άνω-κάτω έχει γίνει η τριμερής μνημονιακή συγκυβέρνηση, από την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας υπέρ της άμεσης κατάργησης του ελεεινού και τρισάθλιου νόμου Ραγκούση για την Ιθαγένεια και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών, που κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Η πλευρά της χαζοχαρούμενης ψευτοδεξιάς του Αντωνάκη προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την απόφαση και να την χρησιμοποιήσει ως άλλοθι (δεν το κάνω με δική μου πρωτοβουλία, το επιβάλλει δικαστική απόφαση) για να κάνει αυτό που είχε υποσχεθεί να κάνει προεκλογικά, αλλά δεν το έκανε.

Από το ΠΑΣΟΚ προειδοποιούν πως «Μόνο με συμφωνία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση θα αλλάξει ο νόμος Ραγκούση», ενώ θεωρούν «σοβαρό ατόπημα» τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ. Προφανώς ήθελαν να την κρατήσουν κρυφή από το λαό, για να μην την εφαρμόσουν! Δηλαδή, όπου μας συμφέρει επικαλούμαστε τη δικαιοσύνη, όπου δε μας συμφέρει την αγνοούμε. Αυτή είναι και η ουσία της μεταπολιτευτικής «δημοκρατίας»! Φυσικά, παρόμοια στάση υιοθέτησαν και τα κόμματα της άκρας αριστεράς, κυβερνητικά (ΔΗΜΑΡ) ή «αντιπολιτευόμενα» (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ). Βέβαια, περισσότερο ενδιαφέρον έχει η θέση της ΔΗΜΑΡ, η οποία ως εκ της θέσεώς της στη συγκυβέρνηση μπορεί να επηρεάζει άμεσα τις καταστάσεις.

Δεν είναι, λοιπόν, μόνο μια τυπική ανακοίνωση από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και οι σχετικές δηλώσεις του (προερχόμενου από την ΔΗΜΑΡ) αρμόδιου υπουργού (Δικαιοσύνης), Α. Ρουπακιώτη, ο οποίος δήλωσε πως διαφωνεί με την κατάργηση του αντισυνταγματικού νόμου Ραγκούση!

Για την «ταμπακιέρα» τώρα. Όπως γράφουν και τα συγκυβερνητικά «Νέα», όλα γίνονται υπό τον φόβο της Χρυσής Αυγής:

«Η απόφαση Σαμαρά για άμεση κατάθεση νόμου για την ιθαγένεια, συμβατή με την απόφαση του ΣτΕ, υπαγορεύθηκε υπό… το φόβο της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, άνθρωπος από το Μέγαρο Μαξίμου έλεγε: «Φαντάζεστε να μην εφαρμόζαμε την απόφαση του ΣτΕ; Η Χρυσή Αυγή θα έκανε πάρτι. Δεν μπορείς να χαρίσεις μια απόφαση ανώτατου δικαστηρίου και μάλιστα για ένα τέτοιο θέμα, στη Χρυσή Αυγή».

Και σ’ αυτό όμως διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ, που υποστηρίζει ακριβώς τα αντίθετα. Είπε ο Ρουπακιώτης:

«Όσο σκληραίνει η νομοθεσία ενισχύεται η Χρυσή Αυγή. Η Πολιτεία πρέπει να δει άλλες δυνατότητες στη ρίζα του προβλήματος. Οι δράσεις της Χρυσής Αυγής είναι κίνδυνος για τη Δημοκρατία. Γιατί το πολιτικό σύστημα δεν αποδείχτηκε αξιόπιστο. Όσο πιο πίσω πάμε τόσο μεγαλύτερους κινδύνους δημιουργούμε για τη Δημοκρατία. Τροφοδοτούμε τη Χρυσή Αυγή»!

Αντωνάκη Σαμαρά (εσύ που θα μας έσωζες από την… αριστερά) καλά ξεμπερδέματα με τους αριστερούς συμμάχους σου!

Αμαλία Κουτσαβίτη