ΚΙ ΟΜΩΣ, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ)!

Τελικά, υπάρχουν λεφτά; Αν και όλοι επιμένουν πως λεφτά δεν υπάρχουν, κι αυτό είναι σωστό σε ότι αφορά τον κοσμάκη, για κάποιους άλλους υπάρχουν!

Έτσι, λοιπόν, μαθαίνουμε από τα επίσημα στοιχεία (μετά από επερώτηση στη βουλή) πως η ετήσια υπουργική δαπάνη για κινητά τηλέφωνα είναι –κρατηθείτε- 1 εκατομμύριο ευρώ! Αλλά, το ποσόν είναι σίγουρα μεγαλύτερο, καθώς τέσσερα υπουργεία δεν έχουν ακόμα αποστείλει στοιχεία για τις συγκεκριμένες δαπάνες τους. Πρόκειται για τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας και Τουρισμού.

Τα περισσότερα κινητά διαθέτει το Υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ, αφού ο αριθμός συνδέσεων φτάνει τις 1000 (!!!) με ετήσιο κόστος 476.814 ευρώ (μπράβο Δένδια υπουργάρα…). Δεύτερο σε ύψος δαπάνης είναι το Υπουργείο Εξωτερικών με 105.895, το οποίο όμως αρνήθηκε να δώσει στοιχεία (γιατί άραγε, έχει αυτό το δικαίωμα;) για τον αριθμό των κινητών που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες του. Το Υπουργείο με το μικρότερο κόστος για χρήση κινητού τηλεφώνου είναι το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης με μόλις 2000 ευρώ και ένα κινητό που χρησιμοποιεί ο Υπουργός.

Κι εσύ λαέ βασανισμένε (για να θυμηθούμε και το γνωστό… επαναστατικό τροπάριο, μέρες που είναι) δεν έχεις λεφτά για να βάλεις πετρέλαιο και θα ξεπαγιάσεις αυτόν το χειμώνα…