ΤΟ BBC, Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όλοι γνωρίζουμε τι ρόλο παίζει διαχρονικά το βρετανικό BBC (που αυτή την εποχή συγκλονίζεται από μεγάλο σκάνδαλο παιδεραστίας επιφανούς στελέχους του). Είναι το σήμα κατατεθέν του (παραδοσιακά ανθελληνικού – φιλοτουρκικού) βρετανικού κατεστημένου και των αδίστακτων καπιταλιστών που ενεδρεύουν στο Σίτυ.

Δεν αποτελεί, λοιπόν, καμία έκπληξη το γεγονός ότι απ’ αυτόν τον δημοσιογραφικό απόπατο αναδύουν δυσώδεις βρωμιές κατά του κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα αθλιότατο παραλήρημα, το οποίο υπογράφει κάποιος Laurence Rees, που κάνει σύγκριση της ανόδου της Χρυσής Αυγής με την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία. Ιδού το έμεσμα του βρετανού κιτρινογράφου και τα συμπεράσματα δικά σας:

«Ο Χίτλερ ήταν ο αρχετυπικός »σκοτεινός χαρισματικός ηγέτης», γράφει το δημοσίευμα. Δεν ήταν ένας «κανονικός» πολιτικός – κάποιος που έδινε υποσχέσεις για να μειώσει φόρους και να προσφέρει καλύτερη υγειονομική περίθαλψη – αλλά κάποιος, ο οποίος προσέφερε σχεδόν «πνευματικούς στόχους» λύτρωσης και σωτηρίας. Πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν ένα τίποτα, ένας εκκεντρικός που δεν μπορούσε να κάνει πνευματικές συζητήσεις γεμάτος μίσος και προκαταλήψεις.

Στις περιόδους ευνοϊκής οικονομικής συγκυρίας στη Γερμανία, κατά τα μέσα της δεκαετίας του 20, ο Χίτλερ θεωρήθηκε χαρισματικός μόνο από πολύ λίγους φανατικούς. Σε τέτοιο βαθμό που στις εκλογές του 1928 οι Ναζί είχαν μόνο το 2,6% των ψήφων. Ωστόσο, σε λιγότερο από πέντε χρόνια, ο Χίτλερ ήταν καγκελάριος της Γερμανίας και ηγέτης του πιο δημοφιλούς πολιτικού κόμματος στη χώρα.

Υπάρχουν πολλά προβλήματα που ελλοχεύουν αν επανέλθει το φαινόμενο του ναζισμού στην Ελλάδα. Η Χρυσή Αυγή συγκροτείται από νεοναζιστές όσο κι αν το αρνούνται. Αναρωτιέμαι πως οι ίδιοι οι Έλληνες που είναι τόσο πατριώτες και δείχνουν διαρκώς την αγάπη τους για την Ελλάδα δεν καταψηφίζουν ένα κόμμα που κατά βάση είναι χιτλερικό και το αφήνουν να βρίσκεται στα έδρανα της βουλής. Είναι η απόλυτη ειρωνεία σε μία χώρα που φωνάζει κατά της Γερμανίας να ενισχύεται η Χρυσή Αυγή που καταδιώκει τις μειονότητες. Η Χρυσή Αυγή καθοδηγείται από έναν άνθρωπο που ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξαν θάλαμοι αερίων στο Άουσβιτς. Υπάρχει μεγαλύτερη προειδοποίηση από αυτό;».

(ΥΓ): Κατά έναν πολύ περίεργο τρόπο ο παραπάνω «σκίζεται» για τις «μειονότητες» που «καταδιώκει η Χρυσή Αυγή». Λέτε να είναι κι ο ίδιος μέλος κάποιας «μειονότητας» (και δεν εννοούμε απαραίτητα εθνικής ή φυλετικής…) γι’ αυτό τον… καίει;