ΟΙ «ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ» ΔΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΠΑΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Δε βρίσκουν πλέον οπαδούς (δηλαδή, κορόιδα) στην Ελλάδα οι «σύντροφοι» της αριστεράς (και της… προόδου) και τράβηξαν κατά την… Ιταλία. Έτσι, μέλη της γνωστής παρακομματικής συνιστώσας του ροζ συνονθυλεύματος, με τον παραπλανητικό τίτλο «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα» (των αριστερών τρομοκρατών), πήγαν στη γειτονική χώρα και οργανώνουν συγκέντρωση κατά της Χρυσής Αυγής στην… Φλωρεντία. Ας διαβάσουμε πως διηγούνται το… κατόρθωμά τους, στην επίσημη ιστοσελίδα του (Τ)ΣΥΡΙΖΑ:

«Στις 10.30 το βράδυ της Πέμπτης 8/11, φτάσαμε στη Φλωρεντία τα μέλη του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα που συμμετέχουν στην αντιφασιστική συνέλευση του πολυτεχνείου. Πήγαμε στο αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό κέντρο cpafisud (www.cpafisud.org) όπου σύντροφοι/ισσες από την Ελλάδα συνδιοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα «Η Χρυσή Αυγή και το αντιφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα».

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τη Firenze Antifasista, στην οποία συμμετέχουν και έλληνες αντιφασίστες/ριες στη Φλωρεντία, στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων που στηρίζονται από πολλές συλλογικότητες της πόλης. Είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έγινε πλούσια συζήτηση. Οι ιταλοί σύντροφοι/ισες έχουν μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουν τη συμβαίνει στην Ελλάδα, τόσο για το κίνημα ενάντια στην κρίση όσο και για το αντιφασιστικό καθώς το θεωρούν κοινή υπόθεση. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον σε όλη την Ευρώπη για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα σε όλα τα πεδία. έγινε παρέμβαση και από την Ελλάδα μέσω skype από σύντροφο του αντιεξουσιαστικού χώρου. έγινε ενημέρωση για τις συνελεύσεις στο πολυτεχνείο, τις προσπάθειες συγκρότησης κοινού μετώπου και συντονισμού, και τους προβληματισμούς που υπάρχουν για τη συνέχεια. Στις 17 Νοέμβρη επίσης καλείται αντιφασιστική πορεία αλληλεγγύης ενάντια στη Χρυσή Αυγή και προς υποστήριξη του αντιφασιστικού αγώνα του κινήματος στην Ελλάδα».

Σε προηγούμενη «αντιφασιστική» συγκέντρωση σε άλλη πόλη της Ιταλίας, που κατέληξε στο ελληνικό προξενείο, κάποιοι «σύντροφοι» κατέβασαν και έκαψαν την ελληνική σημαία που κυμάτιζε στο προξενείο. Έχουν άραγε επιστήσει την προσοχή των αρχών οι «αρμόδιοι» του ελληνικού προξενείου της Φλωρεντίας, ώστε να μην παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο στο συλλ-αλητήριο της 17ης Νοεμβρίου;