ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ «ΒΗΜΑ») – ΕΚΤΟΣ «ΕΠΑΦΩΝ» Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μια συνταρακτική αποκάλυψη έκανε το «Βήμα της Κυριακής», δημοσιεύοντας μια «λίστα». Μια «λίστα» ίσως πολύ πιο ενδιαφέρουσα απ’ αυτήν της πολυσυζητημένης λίστας Λαγκάρτ, η λίστα με τα ονόματα των πολιτικάντηδων των κατεστημένων που «συνομιλούν» (τι κομψά που το γράφει!) με τις ξένες πρεσβείες στην Αθήνα. Το δημοσίευμα-ντοκουμέντο έχει τίτλο «Με ποιους συνομιλούν οι πρεσβείες στην Αθήνα» και υπότιτλο «Ποια πολιτικά πρόσωπα βλέπουν θετικά στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες». Ιδού, λοιπόν, τα κυριότερα σημεία του δημοσιεύματος- βόμβα:
Μέρος 1ον – Οι «γαλάζιοι» επισκέπτες:
Αναφέρονται οι Δ. Αβραμόπουλος, για τον οποίο αναφέρεται πως: «κυρίως υπάρχει θετικό κλίμα για τον ίδιο στις ΗΠΑ καθώς διατηρεί κανάλια επικοινωνίας», ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος θεωρείται: «πρόσωπο που εκτιμούν» (οι Αμερικανοί), ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Ν. Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται «στη λίστα της πρεσβείας των ΗΠΑ με τα πρόσωπα που θεωρούνται «παίκτες» στο σύστημα εξουσίας, ενώ αποτελεί και προνομιακό συνομιλητή του Ισραήλ» (έτσι εξηγείται και η πρωτοφανής μανία του με την Χρυσή Αυγή!), ο σύμβουλος του Σαμαρά Χρ. Λαζαρίδης (παλιό στέλεχος του ΚΚΕ εσωτ. και της εξτρεμιστικής ακροαριστερής διάσπασης της νεολαίας του Ρήγα Φεραίου, «Β΄ Πανελλαδικής»), ο οποίος χαρακτηρίζεται «συνομιλητής της πρεσβείας των ΗΠΑ». Να θυμίσουμε εδώ, πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος εμφανιζόταν από τα απόρρητα τηλεγραφήματα των WikiLeaks, εντελώς αντίθετος στα διπλωματικά ανοίγματα του Κ. Καραμανλή στη Ρωσία. Αναφέρονται επίσης, ο υπουργός Αμύνης Π. Παναγιωτόπουλος  («έχει ανοικτή γραμμή με πρεσβείες», «έχει αναλάβει, κατόπιν εντολής του κ. Σαμαρά, τη διαχείριση σημαντικού μέρους των σχέσεων με το Ισραήλ», «παράλληλα δεν κρύβει τα φιλοαμερικανικά του αισθήματα, για τα οποία δηλώνει ιδιωτικώς ότι δεν ντρέπεται»), ο Μάκης Βορίδης («το αγαπημένο στέλεχος της ΝΔ για πολλές πρεσβείες, με τον οποίο συνομιλούν άνετα τόσο η πρεσβεία των ΗΠΑ όσο και αυτή της Γερμανίας»), ο υπουργός Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδης που χαρακτηρίζεται ως «αγαπημένο παιδί της γερμανικής πλευράς» και η Ντόρα Μπακογιάννη, που θεωρείται «πρόσωπο εμπιστοσύνης για τη γερμανική πολιτική και οικονομική ελίτ». Δευτερευόντως αναφέρονται και οι κάτωθι, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται επακριβώς με ποιες πρεσβείες «συνομιλούν» (εννοούν προφανώς με την αμερικανική):
Σ. Κεδίκογλου, Μ. Βαρβιτσιώτης, Άδωνις Γεωργιάδης, Ολγα Κεφαλογιάννη, Κυρ. Μητσοτάκης,  Ν. Μηταράκης, Κ. Μουσουρούλης και ο κ. Αρ.  Σπηλιωτόπουλος

Μέρος 2ον – Οι… Ανεξάρτητοι Έλληνες επισκέπτες:

Πόσο ανεξάρτητοι είναι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες»; Αναφέρει σχετικά το κατ’ εξοχήν συστημικό «Βήμα»: «Ο κ. Καμμένος διατηρεί επαφές με ισραηλινούς κύκλους και συνομιλεί υπερατλαντικά, ο κ. Μαρκόπουλος έχει καλύτερες σχέσεις με την πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ ο κ. Ζώης είναι προνομιακός συνομιλητής των Γάλλων».

Μέρος 30ν – Οι αμερικανοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ:
Μήπως νομίζετε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αμέτοχος προς όλα αυτά; Καθόλου, μα καθόλου, μας διαβεβαιώνει το «Βήμα», που μας πληροφορεί πως οι ξένοι διπλωμάτες θεωρούν τον Τσίπρα «προσγειωμένο, έξυπνο και πνευματώδη», ενώ αναφέρει και τους «προνομιακούς συνομιλητές των ξένων πρεσβειών», τους οποίους αποκαλεί «πραγματιστές (pragmatists) του ΣΥΡΙΖΑ», τους εξής: Ρένα Δούρου, Ι. Δραγασάκης, Γ. Σταθάκης, Δ. Παπαδημούλης. Είναι άραγε και οι Αμερικανοί στους «συνομιλητές» των Συριζαίων; Ιδού τι λέει το «Βήμα»: «Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα προετοιμάζεται επίσκεψη στελεχών του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά εν όψει των προεδρικών εκλογών προτιμήθηκε η αναβολή της για αργότερα. Οι συζητήσεις με την αμερικανική πρεσβεία είναι τακτικές, καθώς οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται να μάθουν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε περιφερειακά θέματα που τους απασχολούν ιδιαίτερα». Κι αν νομίζετε πως όλα τελειώνουν εδώ, κάνετε λάθος! Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «επαφές» και με τους σιωνιστές: «έπεσαν γέφυρες και με το Ισραήλ, κάτι που αποδείχθηκε από τη συνάντηση που είχε ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες με τον κ. Τσίπρα και την κυρία Δούρου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα».

Μέρος 4ον – Οι… παραγκωνισμένοι του ΠΑΣΟΚ:
«Πληρώνει τη φθορά – Σε δεύτερη μοίρα το ΠαΣοΚ», μας πληροφορεί το «Βήμα» και αναφέρει μερικά ονόματα: Ευ. Βενιζέλος («φέρεται μεταξύ άλλων να έχει επιλέξει να συνομιλεί τακτικά με τη γαλλική πλευρά», Α. Λοβέρδος και Μ. Χρυσοχοΐδης  («μιλούν τακτικά με την αμερικανική πρεσβεία»), Άννα Διαμαντοπούλου, Χριστίνα Μανωλοπούλου, Ν. Ανδρουλάκης, Οδ. Κωνσταντινόπουλος , Χρ. Ζακολίκος, Συλβάνα Ράπτη. Όπως καταλαβαίνεται, το ΠΑΣΟΚ θεωρείται από τον ξένο παράγοντα τελειωμένη υπόθεση, γι’ αυτό υπάρχει κι αυτή η ένδεια «επαφών» με στελέχη του. Πάνε οι παλιές δόξες!

***Σημαντική παρατήρηση: Δεν υπάρχει ίχνος επαφής ξένης πρεσβείας με την Χρυσή Αυγή. Τυχαίο; Δε νομίζουμε!