ΔΗΜΑΡ: Η «ΚΑΒΑ» ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Σε μεγάλους μπελάδες, λένε οι μνημονιακές φυλλάδες, πως βρίσκεται ο Κουβέλης και το κόμμα του. Και δεν ξέρει ποιον δρόμο να διαλέξει. Αυτόν της ρήξης με τη συγκυβέρνηση που απαιτεί η «αριστερή» του πτέρυγα, ή αυτόν της συμμετοχής στη συγκυβέρνηση και με υπουργούς, που του προτείνουν οι «πραγματιστές»;

Εμείς, τα βλέπουμε πιο απλά τα πράγματα. Η ΔΗΜΑΡ είναι δημιούργημα του σάπιου μεταπολιτευτικού κατεστημένου, για να αποτελέσει το αριστερό δεκανίκι του, κι όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό δεν ξέρει τι του γίνεται! Ή κάνει πως δεν το καταλαβαίνει, για να παίξει παιχνίδια εξαπάτησης του ελληνικού λαού.

Στην ψηφοφορία της Κυριακής, λοιπόν, η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε την εφαρμογή αυτών που απέρριψε κατά την ψηφοφορία της Τετάρτης! Στην οποία της επετράπη να ψηφίσει «παρών» για να μη χρεωθεί πολιτικά τις συνέπειες του Μνημονίου 3. Τα μεγάλα αφεντικά τη χρειάζονται οπωσδήποτε, είτε ως «τσόντα» στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είτε ως «τσόντα» σε μια μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα έπαιξε βρώμικο ρόλο «κάβας» του συστήματος!

Λίγοι το παρατήρησαν, κανένας δεν το έγραψε, αλλά συνέβη: την ώρα της εκφώνησης των ονομάτων των βουλευτών και της ψηφοφορίας για το Μνημόνιο 3, οι βουλευτές Ψαριανός και Οικονόμου (που είχαν προηγουμένως αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν υπέρ του Μνημονίου 3) απουσίαζαν από την αίθουσα! Επανεμφανίστηκαν αφού είχε ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, είχε εξασφαλιστεί η μνημονιακή πλειοψηφία έστω και οριακά, και τότε –εκ του ασφαλούς- στην εκφώνηση των ονομάτων των απόντων ψήφισαν «παρών». Αν η μνημονιακή πλειοψηφία κινδύνευε, θα ψήφιζαν «ναι» κι έτσι θα περνούσε το Μνημόνιο 3!

Λοιπόν, για να μην κοροϊδευόμαστε, το αν θα χρειαστεί να μπει δυναμικά, με δικούς της υπουργούς, η ΔΗΜΑΡ στην συγκυβέρνηση ή αν θα παραμείνει στον πολύ ανώδυνο ρόλο του «εντός, εκτός και επί τα αυτά», δε θα το αποφασίσει η ΔΗΜΑΡ, αλλά οι υψηλοί προστάτες της μνημονιακής συγκυβέρνησης, αναλόγως του «κοινού καλού», που είναι ότι χειρότερο για τους Έλληνες!